aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΛιονέλ Μέσι: Ποια ρεκόρ του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα σπάει άμεσα

Λιονέλ Μέσι: Ποια ρεκόρ του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα σπάει άμεσα

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να σπάσει δύο σημαντικά ρεκόρ συμμετοχών του Τσάβι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ακόμα και αν αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στη Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι θα σπάσει και τα ρεκόρ συμμετοχών, εκτός από αυτά που έχει ήδη στα γκολ και τις ασίστ με την Μπλαουγκράνα φανέλα.

Εφόσον ο Αργεντινός σούπερ σταρ αγωνιστεί, όπως αναμένεται, στο ματς με την Αλαβές το Σάββατο (13/2, 22:00, Cosmote Sport 2 HD), θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Τσάβι σε αγώνες πρωταθλήματος με την Μπάρτσα (505).

Ο Λέο, ο οποίος εφόσον είναι υγιής θα σπάσει άμεσα το ρεκόρ του καλού φίλου και παλιού του συμπαίκτη, έχει εντυπωσιακούς αριθμούς στα 504 ματς πρωταθλήματος ως Μπλαουγκράνα: 373 νίκες (74%), 83 ισοπαλίες και μόλις 48 ήττες, με 457 γκολ, 40.700 λεπτά συμμετοχής, όντας βασικός σε 448 από αυτά (89%) και ολοκληρώνοντας το 90λεπτο στα 395.

Τους Τσάβι και Λέο ακολουθεί ο Αντρές Ινιέστα (442), ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην Ιαπωνία, ενώ την τετράδα ολοκληρώνει ο Σέρχιο Μπουσκέτς (398), ο έτερος ενεργός στη Μπάρτσα της πρώτης πεντάδας, την οποία κλείνει ο άλλοτε αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ (392).

Εφόσον δεν συνεχίσει στη La Liga, ο Μέσι δεν προλαβαίνει να μπει στην πρώτη πεντάδα όλων των εποχών, την οποία συνθέτουν Αντόνι Θουμπιθαρέτα (622), Χοακίν (567), Ραούλ (550), Εουσέμπιο Σακριστάν (543) και Πάκο Μπούγιο (542).

Μέσα στην σεζόν, πάντως, ο Αργεντινός αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ αγώνων με την φανέλα της Μπάρτσα που έχει επίσης ο Τσάβι (767), από το οποίο απέχει μόλις εννέα παιχνίδια (758).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ