aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΛαπόρτα: «Ο Μέσι δεν νοιάζεται για τα λεφτά»

Λαπόρτα: «Ο Μέσι δεν νοιάζεται για τα λεφτά»

Ο Τζουάν Λαπόρτα μίλησε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Μπαρτσελόνα αυτό το διάστημα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όμως δεν έδωσε αρκετές ειδήσεις για τα πιο κρίσιμα, όπως η παραμονή του Λιονέλ Μέσι, η European Super League και τα οικονομικά.

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» εξήγησε ότι υπάρχει επί τάπητος ένα συμβόλαιο για τον Μέσι, όμως τίποτα οριστικό, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι ο Αργεντινός βλέπει με θετικό μάτι την παραμονή του, αν υπάρξουν εγγυήσεις ότι ο σύλλογος θα επιστρέψει στις αγωνιστικές επιτυχίες. Ταυτόχρονα, άφησε τα πάντα ανοιχτά για τον Ρόναλντ Κούμαν και το νέο προπονητή, ο οποίος δύσκολα θα είναι ο Τσάβι και σίγουρα δεν θα είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, για τον οποίο είπε ότι είναι φίλοι και τον στηρίζει στον τελικό Champions League του Σαββάτου, αλλά τίποτα παραπάνω.

Για τη European Super League δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί τιμωρία από την UEFA και θα προσφύγει στο CAS, ενώ εξήγησε ότι είναι απαραίτητες κάποιες κινήσεις για την εύρεση των χρημάτων που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.

Άφησε αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, τον τρόπο που δεχόταν τις ήττες αλλά και τα οικονομικά της ομάδας, κάνοντας λόγο για «περίεργα πράγματα» που εμφανίζονται κατά τους ελέγχους, ενώ υποστήριξε ότι οι μισθοί υπερβαίνουν τα συνολικά έσοδα.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων Λαπόρτα:

Για τον Μέσι: «Το νέο συμβόλαιο του Μέσι πηγαίνει καλά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτό από τον παίκτη. Η σχέση μας είναι πολύ καλό. Ο Μέσι αγαπάει την Μπαρτσελόνα και φυσικά όλοι θέλουμε να συνεχίσει. Ετοιμάζουμε όσα χρειάζονται, μες στις δυνατότητες του συλλόγου, ώστε ο Λέο να συνεχίσει. Ο Μέσι δεν νοιάζεται για τα λεφτά, απλά θέλει να ανταγωνιστεί και να κερδίσει τα πάντα. Ο Μέσι θέλει να αισθανθεί άνετος ξανά στην Μπαρτσελόνα και αυτό σημαίνει μόνο νίκες. Έχει κάποια χρόνια μπροστά του ως ποδοσφαιριστής και θέλει να τα απολαύσει. Αυτό που άλλαξε είναι ότι τώρα είμαι εγώ πρόεδρος και νομίζω ότι αρέσει αυτό στον Λέο».

Για τον προπονητή: «Δεν υπάρχουν μεταβατικές σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Είπαμε στο τέλος της σεζόν ότι θα μιλήσουμε και να αποφασίσουμε, πάντα με σεβασμό στον Ρόναλντ Κούμαν, που έχει συμβόλαιο σε ισχύ. Θέλω να τον καθησυχάσω. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και μετά θα πάρουμε αποφάσεις. Δεν προσλάβαμε τον Κούμαν. Πρέπει να γίνουν οι συζητήσεις μαζί του για να διαπιστώσουμε αν θέλουμε την ίδια Μπαρτσελόνα. Μιλάμε ξεκάθαρα, με σεβασμό και θαυμασμό. Ο Κούμαν μπορεί να συνεχίσει παρότι του είπαμε ότι κοιτάζουμε άλλους προπονητές. Μπορεί να λειτουργήσει. Η σχέση μας είναι πολύ καλή και ξεκάθαρη. Μιλήσαμε με τον Τσάβι και μοιραζόμαστε κάποιες ιδέες. Όλοι θέλουν να είναι προπονητές στην Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει σπουδαίος προπονητής. Είναι ένα λεπτό ζήτημα, επειδή είναι φίλος και αυτό περιπλέκει τα πράγματα».

Για τις πρόσφατες αποτυχίες: «Ένα πρότζεκτ που δεν δούλεψε, τελειώνει. Πρέπει να το ξηλώσουμε και να αρχίσουμε ένα νέο που θα δώσει χαρά στην Μπαρτσελόνα. Αυτό που δεν μπορεί να συμβαίνει είναι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Χάναμε και δεν γινόταν τίποτα. Με εμάς, η ήττα θα έχει επιπτώσεις. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν προσθήκες στην πρώτη ομάδα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα μέλη είναι υπομονή και αισιοδοξία. Ελπίζω να πειστούν ότι η επόμενη σεζόν θα είναι πετυχημένη για την Μπαρτσελόνα. Εμπνεόμαστε από τον Γιόχαν Κρόιφ όταν σκεφτόμαστε το σύστημα που θα παίζει η πρώτη ομάδα. Η ομάδα πρέπει να είναι γενναία, να νικάει παίζοντας καλά. Το τέλος της σεζόν ήταν καταστροφικό και αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις».

Για τη European Super League: «Η European Super League ήταν σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο όταν αναλάβαμε. Για την Μπαρτσελόνα ήταν σημαντικό να αναμιχθεί, η Μπαρτσελόνα ποτέ δεν θα στέκεται στο περιθώριο σε νέες κινήσεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε να αναμιχθούμε στη European Super League, κρατήσαμε τη θέση μας, αλλά ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του, οπότε θέλουμε να το συζητήσουμε μαζί τους. Μίλησα με τον (σ.σ. πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ) Τσέφεριν πρόσφατα. Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε τις πόρτες του διαλόγου. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πολλά προβλήματα. Πολλές ομάδες υποφέρουν οικονομικά, οι μικρότεροι σύλλογοι επίσης. Θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το κομμάτι συζήτησης. Ήδη του είπα ότι δεν σκοπεύουμε να απολογηθούμε για τη σκέψη μας ή να εκτίσουμε ποινή που δεν έχει βάση. Αν μας τιμωρήσουν, θα πάμε στο CAS και θα δικαιωθούμε σίγουρα».

Για τα οικονομικά: «Δεν μπορώ να γίνω ακριβής, βρισκόμαστε ακόμα υπό έλεγχο που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Υπάρχουν ευρήματα που είναι πολύ ανησυχητικά. Θα είμαστε απολύτως διαφανείς σε ό,τι αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να αναλύσουμε και πρέπει να αναλάβουμε ευθύνη για τις αποφάσεις μας. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι λεπτό και πρέπει να βρούμε λύσεις. Έχουμε καλές χορηγικές προσφορές για τη φανέλα μας. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε με τη Rakuten και είμαστε σε συζητήσεις με τον (σ.σ. ιδιοκτήτη) Χιρόσι Μικιτάνι, που είναι φίλος της Μπαρτσελόνα. Όμως έχουμε κι άλλες προσφορές. Το μισθογικό κόστος είναι στο 110% των προσδοκώμενων εσόδων του συλλόγου. Αντιστρέφουμε την οικονομική κατάσταση. Οι μισθοί θα ρυθμιστούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ