aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΚοινή ανακοίνωση Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους κατά UEFA

Κοινή ανακοίνωση Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους κατά UEFA

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, με την οποία εναντιώνονται στην κίνηση της UEFA να ανοίξει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους, εξαιτίας της συμμετοχής τους στη European Super League, ακόμα και μετά τη διάλυσή της.

Οι τρεις σύλλογοι συνασπίστηκαν για ακόμα μία φορά το απόγευμα της Τετάρτης και εξήγησαν ότι θεωρούν «ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης των δικαστηρίων» την κίνηση της UEFA, αναφερόμενες στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει από δικαστήριο της Μαδρίτης.

Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για «καθαρή δήλωση προειδοποίησης της UEFA να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία των ιδρυτικών συλλόγων της European Super League, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους «είναι ακατανόητη και ευθεία επίθεση ενάντια στη νομοθεσία, που εμείς, ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε δημοκρατικά δημιουργήσει, ενώ συνιστά έλλειψη σεβασμού προς την αρχή των ίδιων των δικαστηρίων».

Στη συνέχεια, οι σύλλογοι ζητούν ανοιχτό διάλογο για τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου αντί για νομικές διαδικασίες και κάνουν λόγο για «μονοπώλιο της UEFA» που προσπαθούν να αμφισβητήσουν. Στην κοινή κατακλείδα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είτε αναμορφώνουμε το ποδόσφαιρο είτε θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την αναπόφευκτη πτώση του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ