aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΚακά: «Τα "10αρια" έχουν χαθεί τελείως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο»

Κακά: «Τα “10αρια” έχουν χαθεί τελείως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο»

Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος των Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν μεταξύ άλλων, παρευρίσκεται στο Βερολίνο, όπου αυτή την Κυριακή (25/9) θα τρέξει τον πρώτο μαραθώνιο της ζωής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Marca» μίλησε μεταξύ άλλων για τα «10αρια» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που έχουν εξαφανιστεί εντελώς, για τον ηγέτη της Εθνικής Βραζιλίας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο που παραμένει ο Νεϊμάρ, αλλά και για το πρότυπό του προπονητικά.

«Ο Νεϊμάρ πρόκειται να είναι ο ηγέτης της Βραζιλίας στο Κατάρ το 2022 αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχει στο πλευρό του παίκτες σαν τον Βινίσιους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ο «Νέι» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής αλλά τώρα έχουμε τους «Βίνι», Ραφίνια, Ριτσάρλισον, Αντόνι… που δεν είναι νεανικές υποσχέσεις αλλά πραγματικότητα. Ο Βινίσιους, για παράδειγμα, είναι σταρ στη Μαδρίτη και έχει σκοράρει το γκολ στον τελευταίο τελικό του Champions League. Αυτό αφαιρεί λίγη πίεση από τον Νεϊμάρ, κάτι που είναι πολύ ευνοϊκό για τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Κακά ερωτηθείς αν είναι ο Νεϊμάρ ακόμα το αστέρι της Βραζιλίας.

Σχετικά με τον αν υπάρχει κάποιος παίκτης σήμερα στον οποίο βλέπει τον εαυτό του: «Η αλήθεια; Όχι. Πάνω απ’ όλα γιατί έχουν αλλάξει οι θέσεις. Έπαιξα στη Μίλαν ως μέσος για πολλά χρόνια, κάτι που έχει εξελιχθεί με την εμφάνιση των μεσοεπιθετικών box-to-box. Επιπλέον, δεν ξέρω πού θα έπαιζα σε αυτό το πιο σωματικό ποδόσφαιρο, αν έπαιζα λίγο πιο ανοιχτά προς τα αριστερά ή box to box».

Νομίζεις τότε ότι χάνεται στο σημερινό ποδόσφαιρο η θέση του ’10’ στην οποία έπαιζες; «Δεν είναι ότι χάνεται, είναι ότι έχει ήδη χαθεί εντελώς, μεταξύ άλλων γιατί με τις άμυνες τόσο προωθημένες δεν μένει σχεδόν καθόλου χώρος στο κέντρο του γηπέδου. Οπότε είναι πολύ δύσκολο να βρεις τρύπες για να παίξεις το ποδόσφαιρό σου. Γι’ αυτό όλες οι ομάδες προσπαθούν να ανοίξουν το γήπεδο και να παίξουν περισσότερο στις πτέρυγες».

Επιπλέον ο θρύλος της «σελεσάο» που κάνει μαθήματα προπονητικής δήλωσε ανοιχτά ότι το πρότυπό του είναι ο Κάρλο Αντσελότι.

«Κάνω μαθήματα στην UEFA και από τότε που σταμάτησα να παίζω προετοιμάζομαι για αυτό, αν και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το κομμάτι της αθλητικής διαχείρισης. Τέλος πάντων, το ποδόσφαιρο είναι πολύ έντονο και για να επιστρέψω στα φώτα της δημοσιότητας πρέπει να θυσιάσω κάποια πράγματα, όπως τον χρόνο που περνάω με την οικογένειά μου και αυτή τη στιγμή δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω».

«Με όλους τους προπονητές μου έμαθα πράγματα, είτε ήταν τακτική είτε για τη διαχείριση του ομίλου, αλλά οι καλύτερες εμφανίσεις μου ήταν με τον Κάρλο Αντσελότι και ζήσαμε μαζί για έξι σεζόν. Επίσης το να δω πώς έχει εξελιχθεί ως προπονητής μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ