aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Και… Ανσού κάτσει;

Ένα όνειρο χωρίς αγάπη, είναι ένα ξεχασμένο όνειρο. Και ο 17χρονος Ανσού Φατί πραγματοποίησε το δικό του όνειρο, να γίνει ποδοσφαιριστής, έχοντας μπόλικη αγάπη και ταλέντο για αυτό που κάνει.

Γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 2002 στη Γουϊνέα Μπισάου, μετακομίζει σε ηλικία έξι ετών στην Ισπανία και ένα χρόνο αργότερα, εντάσσεται στις Ακαδημίες της Σεβίλλης. Εκεί, δείχνει από την αρχή το ταλέντο του και όταν φτάνει 10 ετών, αρχίζει το δικό του ονειρεμένο παραμύθι.

Δυο άτομα εμφανίζονται μπροστά του, ο ένας από την Ρεάλ Μαδρίτης και ο άλλος από την Μπαρτσελόνα… «Η αλήθεια είναι ότι από τη Ρεάλ μας προσέφεραν καλύτερες συνθήκες για τον μικρό, αλλά η Μπάρτσα προσέφερε καλύτερες συνθήκες για την οικογένεια γενικότερα κι έτσι προτιμήσαμε να μετακομίσουμε στη Βαρκελώνη», εξήγησε αργότερα ο πατέρας του.

Από εκείνη την στιγμή, ο μικρός Ανσού άρχισε να γίνεται αναντικατάστατος και να αγωνίζεται μια παραπάνω κατηγορία από την ηλικία του.

Την περσινή σεζόν, βρέθηκε στο στόχαστρο του Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν άργησε να τον «αρπάξει» στην Μπαρτσελόνα. Στις 24 Ιουλίου υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» και η κακή τύχη για τους τραυματισμένους Μέσι, Σουάρες και Ντεμπελέ, καλή για τον νεαρό άσο, τον κάνει βασικό στο σχήμα και δείχνει επιτέλους ότι ένα μεγάλο ταλέντο ήρθε για να μείνει.

Σε κάθε αγώνα εντυπωσιάζει τους πάντες και στον χθεσινό παιχνίδι (10/12) της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ίντερ, σκόραρε λίγα λεπτά αφότου μπήκε και έγινε ο πρώτος σκόρερ που βάζει γκολ σε τόσο μικρή ηλικία. Αφού έσπασε το ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μόλις 17 ετών και 40 ημερών, ο Ανσού Φατί κρατάει το μέλλον στα χέρια του, πολλά υποσχόμενος για αρκετές μαγικές ποδοσφαιρικές στιγμές που θα έρθουν στην συνέχεια!

Αναμένουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ