aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΙσπανία: Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα για Σαουδική Αραβία και Ρεάλ για πιθανή στέψη

Ισπανία: Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα για Σαουδική Αραβία και Ρεάλ για πιθανή στέψη

Η δεύτερη θέση της La Liga κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το Σάββατο (4/5) στο «Μοντιλίβι», όπου η Τζιρόνα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής.

Πέρα από το γόητρο, η δεύτερη θέση δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο Σούπερ Καπ της επόμενης περιόδου (μαζί με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό), όπου θα αγωνιστούν επίσης η βέβαια πρωταθλήτρια Ρεάλ, η κυπελλούχος Αθλέτικ Μπιλμπάο και η φιναλίστ του Copa del Rey Μαγιόρκα.

Οι μπλαουγκράνα πηγαίνουν στη γειτονική Τζιρόνα με προβάδισμα δύο βαθμών, το οποίο φιλοδοξούν να αυξήσουν ή -στη χειρότερη περίπτωση- να διατηρήσουν μετά το παιχνίδι του Σαββάτου.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα-έκπληξη του φετινού ισπανικού πρωταθλήματος έχει την ευκαιρία με νίκη να προσπεράσει εκ νέου την Μπαρτσελόνα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το «πάνω χέρι» σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχε νικήσει και στον α΄ γύρο με 4-2.

Σε περίπτωση βαθμολογικής απώλειας της Μπαρτσελόνα, η 34η αγωνιστική θα συνδυαστεί πιθανότατα με τη «στέψη» της Ρεάλ ως πρωταθλήτριας, για 36η φορά στην ιστορία της.

Οι «μερένγκες» υποδέχονται νωρίτερα το Σάββατο (4/5) την Κάντιθ και αναμένεται να πάρουν τους τρεις βαθμούς, έστω κι αν ο Κάρλο Αντσελότι προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation, ενόψει της ρεβάνς με τη Μπάγερν για τα ημιτελικά του Champions League.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της La Liga:

Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3/5
Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας 4/5
Ρεάλ Μαδρίτης-Κάντιθ 4/5
Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα 4/5
Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4/5
Οσασούνα-Μπέτις 5/5
Θέλτα-Βιγιαρεάλ 5/5
Βαλένθια-Αλαβές 5/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Αλμερία 5/5
Σεβίλη-Γρανάδα 5/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης 84
Μπαρτσελόνα 73
Τζιρόνα 71
Ατλέτικο Μαδρίτης 64
Αθλέτικ Μπιλμπάο 58
Σοσιεδάδ 51
Μπέτις 49
Βαλένθια 47
Βιγιαρεάλ 45
Χετάφε 43
Οσασούνα 39
Αλαβές 38
Σεβίλη 38
Λας Πάλμας 37
Ράγιο Βαγεκάνο 34
Μαγιόρκα 32
Θέλτα 31
Κάντιθ 26
Γρανάδα 21
Αλμερία 14

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ