aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΗμέρα κρίσης με τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Ημέρα κρίσης με τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Ιστορική μέρα η Κυριακή για την Μπαρτσελόνα, καθώς διεξάγονται εκλογές από τις οποίες θα προκύψει ο 42ος πρόεδρος στην ιστορία του κλαμπ. Οι Ζοάν Λαπόρτα, Βίκτορ Φοντ και Τόνι Φρέισα διεκδικούν τη θέση, που συνεπάγεται τεράστια ευθύνη για την επόμενη μέρα, που προμηνύεται δύσκολη.

Τα χρέη του συλλόγου αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ο Λιονέλ Μέσι φέρεται να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Βαρκελώνης με την ολοκλήρωση της σεζόν, όταν και μένει ελεύθερος.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα 110.290 μέλη της Μπαρτσελόνα. Τα 102.759 μέλη έχουν έδρα την Καταλονία, 3.978 είναι από την υπόλοιπη Ισπανία και 3.553 από τον υπόλοιπο κόσμο. Κάλπες έχουν στηθεί στη Βαρκελώνη (σε «Καμπ Νου» και «Παλάου Μπλαουγκράνα»), όπως επίσης στις πόλεις Τζιρόνα, Γέιδα, Ταραγόνα και Τορτόσα, αλλά ακόμη και στην Ανδόρα. Επίσης 22.811 μέλη έχουν ενημερώσει πως θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Ο Ζοάν Λαπόρτα φέρεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα για την εκλογή. Ο άνθρωπος που ήταν στην κεφαλή της «Μπάρτσα» από το 2003 μέχρι το 2010 έχει τάξει πως θα φέρει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ, ενώ υποσχέθηκε πως είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει τον Μέσι στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ