aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΗ σοκαριστική αλήθεια του Ουνθούε για το ALS: «Κάποιοι επιλέγουν να πεθάνουν για να μη...

Η σοκαριστική αλήθεια του Ουνθούε για το ALS: «Κάποιοι επιλέγουν να πεθάνουν για να μη γίνουν βάρος»

Ο Χουάν Κάρλος Ουνθούε αναγκάστικα να εγκαταλείψει μια πολύ αξιόλογη προπονητική καριέρα, όταν το 2020 διαγνώστηκε με μυατροφική πλευρική σκλήρυνση ή ALS. Πρόκειται για μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει από την κίνηση στα άκρα, μέχρι βασικές ζωτικές λειτουργίες, όπως την αναπνοή.

Ο άλλοτε βοηθός προπονητή της Μπαρτσελόνα μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται όσοι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

«Όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις αναπνευστικά προβλήματα και πρέπει να σου κάνουν τραχειοστομία, το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε οι γιατροί είναι αν έχεις τους πόρους να έχεις έναν νοσηλευτή δίπλα σου 24 ώρες το 24ωρο. Το κόστος αυτό το αναλαμβάνεις εσύ, δεν έχεις καμία βοήθεια. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ασθένεια που αν δεν έχεις λεφτά, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Με ενοχλεί που εγώ είμαι προνομιούχος και θα έχω αυτή τη φροντίδα και άλλοι άνθρωποι όχι. Δυστυχώς αρκετός κόσμος που δεν έχει τα χρήματα, αποφασίζει να τα παρατήσει. Επιλέγουν να πεθάνουν και το κάνουν γιατί νιώθουν πως θα γίνουν βάρος στην οικογένειά τους. Αυτό είναι κάτι που η κοινωνία μας δεν θα έπρεπε να επιτρέπει», ανέφερε ο 55χρονος Ισπανός τεχνικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ