aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η Ατλέτικο… έφτιαξε την Αθλέτικ

Ενα από τα σημαντικά που έμεναν να διευθετηθούν την τελευταία αγωνιστική στη Λα Λίγκα, ήταν και το ποια θα τερμάτιζε στην 5η θέση. Ποια δηλαδή θα έπαιρνε το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Τελικά αυτό κατέληξε στο ευρωπαϊκό βαλιτσάκι της Αθλέτικ, η οποία πήρε το δωράκι της Ατλέτικο και θ’ αγωνιστεί απ’ ευθείας στους ομίλους.

Η Αθλέτικ νίκησε 3-1 τη Σεβίλλη που έπαιξε και πάλι με τα δεύτερα και θύμισε ξανά περιφερόμενο θίασο (σ.σ.: έχει έξι ήττες στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές), καθώς την απασχολεί μόνο ο τελικός με τη Λίβερπουλ. Ο αειθαλής Αντούριθ έβαλε ακόμα δύο (11’, 31’) και έφτασε τα 20 γκολ στην κορυφαία περίοδο της καριέρας του. Ο Χουάν Μουνιόθ (55’) μείωσε, αλλά η Σεβίλλη έμεινε με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Κολοτζέτζακ και ο Ραούλ Γκαρθία (71’) καθάρισε το ματσάκι για τους Βάσκους του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Με βασικούς οι Ροχιμπλάνκος

Βέβαια η Μπιλμπάο δεν θα τα κατάφερνε δίχως τη συμβολή της Ατλέτικο. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έπαιξε με βασικούς ως πρόβα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και νίκησε εύκολα 2-0 τη Θέλτα, στέλνοντας τη στην 6η θέση. Ο φορμαρισμένος Φερνάντο Τόρες (51’) έβαλε το έβδομο του στα 11 τελευταία παιχνίδια και τρία λεπτά αργότερα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με τον Γκριεζμάν να βάζει στην επαναφορά το 22ο του για φέτος στη Λίγκα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ