aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΗ αποκάλυψη του διαιτητή που απέβαλε τον Ζιντάν για την κουτουλιά

Η αποκάλυψη του διαιτητή που απέβαλε τον Ζιντάν για την κουτουλιά

Η κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στο 110′ της παράτασης ήταν η φάση που ξεχώρισε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο Μουντιάλ του 2006.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Οράσιο Ελισόντο, διαιτητής που ορθώς απέβαλε τότε τον Γάλλο μέσο για την αντιαθλητική του ενέργεια προς τον Ιταλό αμυντικό, εξιστόρησε πώς έζησε εκείνος τη φάση. Αποκάλυψε, δε, πως την αποβολή υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να τον δω. Το παιχνίδι εξελισσόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όταν η μπάλα επέστρεψε στο κέντρο του γηπέδου, είδα ότι ένας παίκτης -που δεν μπορούσα να αναγνωρίσω- με μπλε φανέλα (σ.σ. οι Γάλλοι έπαιξαν με λευκή φανέλα) ήταν στο έδαφος και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Έτσι, έτρεξα από πάνω του και ζήτησα από τους βοηθούς μου να μού πουν, εάν είχαν παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο. Και οι δύο απάντησαν ότι δεν είχαν δει τίποτε», τόνισε o Αργεντινός διαιτητής και πρόσθεσε:

«Μου είπε άμεσα ότι ο Ζιντάν είχε κτυπήσει με το κεφάλι τον Ματεράτσι. Μου επισήμανε ότι το κτύπημα ήταν τρομακτικό. Κι έτσι αποφάσισα να δείξω την κόκκινη κάρτα στον Ζιντάν. Δεν έχω δει ποτέ το βίντεο του αγώνα».

Πρόσφατα ο Ματεράτσι αποκάλυψε τον… διάλογο που οδήγησε στην έκρηξη τον Ζιντάν. «Η όλη κουβέντα πήγε κάπως έτσι. Του είπα “δεν θέλω τη φανέλα σου, προτιμώ να… την αδερφή σου”. Κι ακολούθησε η… κουτουλιά. Ποτέ δεν σκέφτηκα τι άλλο θα μπορούσε να έχει γίνει σε αυτή τη φάση. Για καλή μου τύχη, άργησα να… συνειδητοποιήσω τι έκανε. Αλλιώς, επειδή ξέρω πως θα αντιδρούσα, είμαι σίγουρος πως θα είχα αποβληθεί κι εγώ», είπε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ