aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΓιόκιτς: Αποκαλύπτει πώς παραλίγο να πάει στην Μπαρτσελόνα

Γιόκιτς: Αποκαλύπτει πώς παραλίγο να πάει στην Μπαρτσελόνα

Μια λεπτομέρεια μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή… Ο Νίκολα Γιόκιτς διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ με αποκορύφωμα την περασμένη σεζόν που κατέκτησε το βραβείο του MVP. Κι όμως, η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά, αν πριν 7 χρόνια κατέληγε όχι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά στην Μπαρτσελόνα.

«Παίζαμε με την Μέγκα Μπάσκετ ένα ματς με την Τσεντεβίτα και ήρθαν άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για να μου προτείνουν συμβόλαιο. Όμως το πήραν πίσω γιατί έκανα πολύ κακή εμφάνιση εκείνη τη μέρα. Ήθελαν περισσότερα από μένα. Θυμάμαι πως στο ημίχρονο εκείνου του αγώνα ο προπονητής μας, Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, μου είπε ‘Νίκολα, ποιος είσαι;’», τόνισε ο Σέρβος σέντερ.

Πάντως και τα πρώτα βήματα στο ΝΒΑ δεν ήταν εύκολα για τον «Τζόκερ». «Έπρεπε να αλλάξω όλες τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μου. Συνήθιζα να πίνω 2-3 λίτρα Coca-Cola καθημερινά και το τελευταίο μου αναψυκτικό ήταν όταν ταξίδευα για τις ΗΠΑ. Στις πρώτες προπονήσεις ήταν δύσκολα. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν πιο δυνατοί και αθλητικοί από μένα, κάρφωναν όπως ήθελαν και εγώ ήθελα να γυρίσω σπίτι μου. Τώρα όμως είναι στην έβδομη σεζόν μου στο ΝΒΑ. Για να φτάσω όμως σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε να παίζω για αρκετό καιρό κάποια λίγα λεπτά στα τελειώματα των αγώνων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ