aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαFIFA: Οι τρεις υποψήφιοι για τον Καλύτερο Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς

FIFA: Οι τρεις υποψήφιοι για τον Καλύτερο Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς

H FIFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς (2016), με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντουάν Γκριεζμάν και Λιονέλ Μέσι να διεκδικούν το βραβείο.

Ο νικητής θα αναδειχθεί και θα βραβευθεί σε μια λαμπρή τελετή, στις 9 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη, στην Ελβετία. Κοινό στοιχείο και των τριών τελικών υποψηφίων ότι αγωνίζονται στη La Liga, το ισπανικό πρωτάθλημα δηλαδή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το Euro 2016 με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, Πορτογαλίας.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης και της εθνικής Γαλλίας, ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Με τους “κολτσονέρος” έφθασε στον τελικό του Champions League (σ.σ έχασε το τρόπαιο από τη Ρεάλ), με τους “μπλε” έφθασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη στα γαλλικά γήπεδα, ωστόσο έχασε το τρόπαιο από την Πορτογαλία.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση της La Liga από την Μπαρτσελόνα, ενώ έφθασε και στον τελικό του Copa America Centenario με την εθνική Αργεντινής. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να κατακτήσει το τρόπαιο της επετειακής διοργάνωσης καθώς η Χιλή αναδείχθηκε νικήτρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ