aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΕθνική Ισπανίας: Χαμός μετά την απόλυση!

Εθνική Ισπανίας: Χαμός μετά την απόλυση!

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφάιρου, Χουάν Λουίς Λαρέα, και η γενική γραμματέας της RFEF Εστέρ Γκασκόν απέλυσαν χθες το πρωί τη διευθύντρια της Εθνικής ποδοσφαίρου, Μαρία Χοσέ Κλαραμούντ. Μία απόφαση, η οποία προκαλεί αναταράξεις και στα αποδυτήρια της ομάδας. Η Κλαραμούντ ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του τέως προέδρου της ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο με κατηγορίες περί διαφθοράς και παύτηκε από τα καθήκοντά του.

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Βιγιάρ και έχασε τη στήριξή του, η Κλαραμούντ είχε βρεθεί στο στόχαστρο και του οικονομικού αντιπροέδρου της RFEF Χουάν Παδρόν. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας είχαν εκφράσει επανειλημμένα και αυτό το διάστημα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της. Μάλιστα, οι Ισπανοί διεθνείς προσφωνούσαν με αγάπη την Κλαραμούντ «αφεντικό»! Ο ίδιος ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας Σέρχιο Ράμος είχε ταχθεί δημόσια στο πλευρό της Κλαραμούντ έπειτα από το ματς με την Ιταλία: «Έχουμε άψογη συνεργασία με την Μαρία Χοσέ Κλαραμούντ και από τη δική μας πλευρά επιθυμούμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας και να παραμείνει μαζί μας».

Την ίδια άποψη εξέφραζαν και οι άλλες εμβληματικές φιγούρες της Εθνικής ομάδας, όπως ο Πικέ και ο Μπουσκέτς. Κάτι που φαίνεται να προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Λαρέα, που ήθελε εξαρχής να «φάει» την έμπιστη του Βιγιάρ. Και η απόφασή του να απολύσει την «εκλεκτή» των διεθνών φαίνεται πως πυροδοτεί, όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ (όπως η Marca), την κήρυξη ενός πολέμου μεταξύ του προέδρου της ομοσπονδίας και των ποδοσφαιριστών της Εθνικής!

Τα μέλη του τεχνικού τιμ της ομάδας και ειδικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Χουλέν Λοπετέγκι δεν γνώριζαν το παραμικρό για την απομάκρυνση της Κλαραμούντ και έπεσαν από τα σύννεφα. Η συγκεκριμένη απόφαση της ηγεσίας της ομοσπονδίας θεωρείται σπασμωδική και εντείνει την αστάθεια που υπάρχει στο εσωτερικό της. Για την αντικατάσταση της «πέτρας του σκανδάλου» Κλαραμούντ ακούγεται στην Ισπανία το όνομα του… προκατόχου της Φερνάντο Ιέρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ