aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΈλτσε - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Ο 400άρης Σιμεόνε θα κουνήσει ξανά σεντόνι (vid)

Έλτσε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Ο 400άρης Σιμεόνε θα κουνήσει ξανά σεντόνι (vid)

Το απαιτούσε η περίσταση και η Ατλέτικο Μαδρίτης φρόντισε να την τιμήσει δεόντως. Στο 400ό ματς πρωταθλήματος του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο τους, οι Ροχιμπλάνκος πέρασαν με άνεση από την έδρα της Έλτσε (2-0), ξεπέρασαν την Σεβίλλη στη βαθμολογία και, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga, εξασφάλισαν και μαθηματικά ότι θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, δίνοντας το παρών στο Champions League για δέκατη διαδοχική σεζόν.

Η Έλτσε, η οποία σώθηκε και μαθηματικά αυτή την αγωνιστική, παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Γονθάλο Βερδού και τον τιμωρημένο (άλλοτε επιθετικό της ΑΕΚ) Εσεκιέλ Πόνσε, με την Ατλέτικο να μην έχει τους τραυματίες Ζοάο Φέλιξ – Τομά Λεμάρ, αλλά και τον τιμωρημένο Μάρκος Γιορέντε.

Ανοιχτό ματς από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, με πιο δραστήριο στους γηπεδούχους τον (επίσης άλλοτε επιθετικό της ΑΕΚ) Λούκας Μπογέ, το όνομα του οποίου «παίζει» έντονα για την Ατλέτικο ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έχασαν νωρίς με τραυματισμό τον Σίμε Βρσάλικο και ταλαιπωρήθηκαν από τις στατικές φάσεις της Έλτσε (ποιος θα το έλεγε για ομάδα του Σιμεόνε…), επέβαλαν αργά αλλά σταθερά τον ρυθμό και την ποιότητά τους.

Και, λίγο πριν από το ημίωρο (28’), άνοιξαν το σκορ, με ωραίο συνδυασμό των Αντουάν Γκριεζμάν – Ρενάν Λόντι και σέντρα του τελευταίου, με τον Ματέους Κούνια με κοντινή προβολή να κάνει το 0-1

Το έβδομο γκολ του Βραζιλιάνου έλυσε τα πόδια της Ατλέτικο, η οποία συνέχισε να απειλεί με ιδιαιτέρως κεφάτο τον Ροντρίγκο Ντε Πολ, ο οποίος σφράγισε τη Champions νίκη στο 62’, τελειώνοντας από κοντά την φάση ύστερα από πάσα – πάρε βάλε του Γκριεζμάν.

Δεν «Χ»άρηκε καμία από τις δύο
Επόμενη αντίπαλος της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα είναι η τέταρτη πλέον Σεβίλλη (έχει έναν βαθμό λιγότερο από τους Ροχιμπλάνκος), η οποία απέτυχε να νικήσει στην έδρα της την Μαγιόρκα (0-0) και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την έξοδο στο Champions League, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι 18οι νησιώτες του Χαβιέρ Αγκίρε, από την πλευρά τους, παρέμειναν στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας, στο -2 από την 17η Κάντιθ, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο (το αποψινό με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν).

Πιο δραστήριοι, αλλά αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια οι γηπεδούχοι, κόντρα σε μια ομάδα που κοίταξε πρωτίστως την άμυνά της και, παρ’ ότι ένας βαθμός δεν την βοηθάει να ανασάνει πραγματικά, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικός στο τέλος της σεζόν.

Έλτσε (Φρανθίσκο Ροντρίγκεθ): Μπαδία – Παλάσιος, Ρόκο, Μπίγας, Μοχίκα – Μορέντε (58’ Χοσάν), Μασκαρέιγ (75’ Ραούλ Γκούτι), Γκουμπάου, Φιδέλ (58’ Κίκε Πέρεθ) – Μπογιέ (58’ Καρίγιο), Πέρε Μίγια (69’ Παστόρε).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βρσάλικο (7’ λ. τρ. Ρενάν Λόντι), Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλδο – Κόκε, Κοντογκμπιά, Ντε Πολ (72’ Κορέα), Καρασκό (80’ Φελίπε) – Ματέους Κούνια (80’ Σουάρες), Γκριεζμάν (72’ Ερέρα).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 36 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (35) 81, Μπαρτσελόνα 72, Ατλέτικο Μαδρίτης 67, Σεβίλλη 66, Μπέτις 61, Ρεάλ Σοσιεδάδ (35) 56, Βιγιαρεάλ (35) 53, Αθλέτικ Μπιλμπάο 52.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ