aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΧιμένεθ: «Αν η Σεβίλλη χτυπήσει την πόρτα μου θα πάω»

Χιμένεθ: «Αν η Σεβίλλη χτυπήσει την πόρτα μου θα πάω»

Πυροδότησε… βόμβα ο Μανόλο Χιμένεθ. Ούτε δύο 24ώρα μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και ενώ έχουν ξεκινήσει, ήδη, οι διαπραγματεύσεις του εκπροσώπου του με τους «κιτρινόμαυρους» για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ο Ισπανός τεχνικός άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ένωσης για χάρη της αγαπημένης του Σεβίλλης, που ψάχνει προπονητή.

Μιλώντας στο «Radio MARCA», ο 54χρονος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρωστάω τα πάντα στη Σεβίλλη! Πάντα θα είμαι πρόθυμος, αν με καλέσει. Αν η Σεβίλλη χτυπήσει την πόρτα μου, φυσικά και θα πάω! Ο μάνατζέρ μου διαπραγματεύεται με τον πρόεδρο της ΑΕΚ την ανανέωση της συνεργασίας μας, επειδή θέλουν να παραμείνω. Έδωσα τον λόγο μου στον πρόεδρο ότι δεν θα μιλήσω με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αλλά η Σεβίλλη δεν είναι οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου! Όλα αυτά τα χρόνια προετοιμαζόμουν, ώστε να επιστρέψω κάποια μέρα, και τώρα νιώθω ότι έχω τα προσόντα για να συμβεί αυτό»!

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ: «Ακούγεται ωραία ότι είμαστε πρωταθλητές. Είναι δικαίωση, όταν κάνεις κάτι, όταν δουλεύεις σκληρά. Είναι αυτό που αρχίσαμε την περσινή σεζόν όταν ήρθαμε τον Ιανουάριο, κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση. Φέτος, θέλαμε κάτι περισσότερο και το πετύχαμε. Προσπαθήσαμε πολύ και ήρθε. Η ΑΕΚ είχε 24 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ακόμα και ο Παναθηναϊκός είχε πολλά χρόνια να πάρει τον τίτλο, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που το κατακτούσε τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν σαν να υπήρχε μια αποκλειστικότητα, που έπρεπε να σταματήσει. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δυνατός, μαχητικός, η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει, αναδειχθήκαμε ισόπαλοι στο γήπεδό της στην Τούμπα και τους νικήσαμε στην έδρα μας παίζοντας με δέκα παίκτες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό, φέτος δεν χάσαμε κανένα ντέρμπι και νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί καθώς πήραμε βαθμούς από τους ανταγωνιστές μας».

Για όσα συνέβησαν στην Τούμπα: «Ήταν το αρνητικό γεγονός της φετινής σεζόν. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ πάθος, αλλά προφανώς είναι άδικο να χαρακτηρίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ελλάδα από ένα τέτοιο αρνητικό συμβάν. Έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές, με τρεις ομάδες, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και εμάς, να μάχονται για τον τίτλο, εμείς είχαμε περισσότερη ισορροπία, δεν χάσαμε πολλά παιχνίδια, είχαμε πολύ καλή άμυνα και είμαστε πολύ πολύ περήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μοντέλα στη Σεβίλλη: «Φυσικά είχα το νου μου και σε αυτό το παιχνίδι, νομίζω ότι στη ζωή μου γενικά υπήρξα πιστός στη Σεβίλλη, ήμουν 32 χρόνια εκεί, πήγα στην Σαραγόσα, στην ΑΕΚ. Σίγουρα είδα το κακό παιχνίδι που κάναμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Όλοι μιλούν για την αντικατάσταση του Μοντέλα, ζητούν δικαιοσύνη, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτή η καλύτερη απόφαση πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος. Σίγουρα η διοίκηση θα πάρει την καλύτερη απόφαση και εγώ ως ένας ακόμα οπαδός της Σεβίλλης, όπως και οι υπόλοιποι, θα την αποδεχθούμε».

Για το αν θα άφηνε τα πάντα, αν τον καλούσαν να αναλάβει τη Σεβίλλη: «Πάντα λέω ότι σε επαγγελματικό επίπεδο η καρδιά μου θα είναι πάντα στη Σεβίλλη. Πριν από οκτώ χρόνια ανέλαβα την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή με ποδοσφαιριστές σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω του θανάτου του Αντόνιο Πουέρτα. Ήμουν στις ακαδημίες, με κάλεσαν, μου ζήτησαν να αναλάβω την πρώτη ομάδα και φυσικά είπα «ναι». Η ομάδα μπήκε στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτήσαμε ένα Κύπελλο και η αλήθεια είναι ότι έδωσα τα πάντα στην ομάδα. Κάποια στιγμή χρειάστηκε μια αλλαγή και άρχισε η εποχή του Ουνάι Έμερι.

Θα είμαι πάντα στη διάθεση της Σεβίλλης, όποτε με καλέσει. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η Σεβίλλη πρέπει να είναι συγκεντρωμένη σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που απομένουν, είτε συνεχίσει ο Μοντέλα είτε όχι. Μένει μπροστά ο στόχος της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα πονάει πολύ το γεγονός ότι μετά από τόσα επιτυχημένα χρόνια, στην εποχή του Έμερι, φέτος η εικόνα είναι διαφορετική.

Αν με καλέσει η Σεβίλλη, θα πάω. Θα πάω επειδή είμαι Σεβιγίστα, επειδή όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να μαθαίνω, για να επιστρέψω μια μέρα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για όλα όσα έχω κάνει με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ξέρει ότι ο εκπρόσωπός μου μιλάει μαζί τους για την ανανέωση της συνεργασίας μας και ότι δεν θα μιλήσω με άλλη ομάδα πριν συζητήσω μαζί τους, αλλά η Σεβίλλη δεν είναι μια άλλη ομάδα, είναι το σπίτι μου».

Για το γεγονός ότι σε Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα το πρωτάθλημα πήγε σε ομάδες που έχουν Ισπανούς προπονητές: «Έχουμε την καλύτερη εθνική ομάδα των τελευταίων χρόνων και δεν θα ήταν δυνατόν να υπολείπονται οι Ισπανοί προπονητές. Έχουν όλα τα προσόντα για να πετύχουν στο εξωτερικό. Είχαμε δύο σπουδαίους δασκάλους, τον Λουίς Αραγονές και τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, από αυτούς άρχισαν όλα. Δείξαμε ότι μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ