aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Στο «σφυρί» ο Φρένκι Ντε Γιονγκ στο κυνήγι των εσόδων

Μπαρτσελόνα: Στο «σφυρί» ο Φρένκι Ντε Γιονγκ στο κυνήγι των εσόδων

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ τελεί υπό παραχώρηση από τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι στο πρόσωπό του βλέπουν την ευκαιρία να τονώσουν τον παραπαίοντα προϋπολογισμό της ομάδας.

Η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνική/οικονομική ζωή και την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο, αφού η διεξαγωγή ολόκληρης της περσινής σεζόν χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα στέρησε ένα ζωτικό έσοδο από τις ομάδες. Ένας από τους συλλόγους που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία έχοντας ήδη (προ COVID) προβληματική οικονομική σταθερότητα λόγω κακής διαχείρισης, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τα διαφυγόντα έσοδα. Αποτέλεσμα ήταν το χρέος του συλλόγου να φθάνει πλέον στα δεισθεώρητα ύψη του 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Λαπόρτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση Λαπόρτα προσπαθεί απελπισμένα να πετύχει οικονομική εξυγείανση του οργανισμού, την στιγμή που «τρέχουν» μισθοδοσίες, δανειακές υποχρεώσεις και τόκοι. Ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε άμεσα να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της ομάδας είναι ο Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τους Καταλανούς να εξετάζουν την πιθανότητα παραχώρησής του. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «AS», στην Μπαρτσελόνα θεωρούν ότι το ταλέντο, η ηλικία και τα περιθώρια βελτίωσης του Ντε Γιονγκ είναι ικανά να γεμίσουν με «ζεστό» χρήμα τα ταμεία της ομάδας, με τον 24χρονο Ολλανδό να κοστολογείται αυτή τη στιγμή στα 90 εκ. ευρώ από το transfermarkt.

Μένει να δούμε αν θα συναινέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Τσάβι, με τον νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα να δηλώνει θαυμαστής του νεαρού μέσου πολύ πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην τεχνικός της Αλ Σαντ είχε δηλώσει:

«Με χαροποίησε η μεταγραφή του Ντε Γιονγκ στην Μπαρτσελόνα. Του ευχήθηκα καλή τύχη στο Instagram, μου απάντησε πολύ καλά λέγοντάς μου: “ευχαριστώ πολύ, είναι τιμή τιμητικό”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ