aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Οι περικοπές μισθών και οι πωλήσεις έδωσαν οικονομική «ανάσα»

Μπαρτσελόνα: Οι περικοπές μισθών και οι πωλήσεις έδωσαν οικονομική «ανάσα»

Οι πωλήσεις αλλά και οι περικοπές μισθών έδωσαν οικονομική ανάσα στην Μπαρτσελόνα, η οποία πλέον μπορεί να σκέφτεται πιο καθαρά την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η κακή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα δημιούργησε πολλά λειτουργικά προβλήματα στον σύλλογο, γι’ αυτό και η διοίκηση πήρε την απόφαση να προβεί σε ριζικές αλλαγές.
Αρχικά, έθεσε ως στόχο να μειώσει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών που θα παραμείνει στο ρόστερ και τη φετινή σεζόν. Παίκτες, όπως οι Ζεράρ Πικέ, Σέρτζιο Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα αλλά και πολλοί ακόμα δέχθηκαν το «ψαλίδι» στο μισθολόγιο τους προκειμένου ο σύλλογος να πάρει οικονομική «ανάσα». Με αυτόν τον τρόπο οι «μπλαουγκράνα», εξοικονόμησαν μόνο από το μισθολόγιο 145 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μια μείωση της τάξης του 30%.
Από την άλλη βέβαια, ο Τζουάν Λαπόρτα και οι συνεργάτες του, μπορεί να είδαν τον Λιονέλ Μέσι να αποχωρεί ως ελεύθερος από τους «μπλαουγκράνα» αλλά παράλληλα γέμισαν τα ταμεία τους με χρήματα από πωλήσεις άλλων παικτών. Έμερσον, Φίρπο, Αλένια, Τοντιμπό και Γκριεζμάν γέμισαν τα ταμεία της Μπαρτσελόνα, με τα χρήματα που έφεραν από τις μεταγραφές τους σε άλλες ομάδες. ι Κυπελλούχοι Ισπανίας ευελπιστούν πως στο τέλος της σεζόν θα εισπράξουν 118 εκατομμύρια ευρώ και με αυτόν το τρόπο θα μπει κι ένα τέλος στο οικονομικό αδιέξοδο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ