aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Ο Ουμτιτί δεν δέχεται μείωση, πιθανή η διακοπή συμβολαίου!

Μπαρτσελόνα: Ο Ουμτιτί δεν δέχεται μείωση, πιθανή η διακοπή συμβολαίου!

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει σοβαρά την διακοπή του συμβολαίου του Σαμουέλ Ουμτιτί, μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για μείωση μισθού στον Γάλλο. Εκτός των πλάνων του Τσάβι βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής

Είναι γνωστό ότι η πανδημία επέφερε ένα πολύ ισχυρό οικονομικό πλήγμα για τα ποδοσφαιρικά κλαμπ, αφού τους στέρησε το ζωτικό έσοδο από τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τους συλλόγους που ήδη αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Μπαρτσελόνα. Η τραγική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης των Καταλανών έχει φέρει τον σύλλογο στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής, έχοντας κληρονομήσει ένα υπέρογκο χρέος στην νέα ηγεσία της ομάδας υπό τον Χουάν Λαπόρτα.

Ένα από τα πολλά εξόφθαλμα παραδείγματα παράλογης οικονομικής πολιτικής των «μπλαουγκράνα» ήταν και η ανανέωση του συμβολαίου του Σαμουέλ Ουμτιτί το 2018, με τον Γάλλο να βάζει την υπογραφή του σε συμφωνία διάρκειας πέντε ετών, με απολαβές που άγγιζαν τις 250 χιλιάδες ευρώ εβδομαδιαίως!

Ο 28χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός έχει αγωνίστηκε τα τρία χρόνια που ακολούθησαν σε μόλις 49 παιχνίδια με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ ακόμα δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής την φετινή χρονιά. Όπως είναι φυσικό, η νέα διοίκηση επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τον Γάλλο τις απολαβές του, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει για οικονομική εξυγείανση του συλλόγου, όμως οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι, στην Μπαρτσελόνα εξετάζουν πια την εναλλακτική της διακοπής του συμβολαίου του Γάλλου στόπερ, ειδικά αν δεν καταφέρουν να βρουν κάποιον αγοραστή την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι ιθύνοντες των Καταλανών είχαν κάνει αντίστοιχη προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να ξεφορτωθούν το δυσβάστακτο μισθό του Ουμτιτί, με τον Γάλλο ωστόσο να αρνείται να παραχωρηθεί σε κάποια εκ των Νις, Μπεσίκτας και Λάτσιο, αφού επιθυμία του ήταν να συνεχίσει να αγωνίζεται στο UEFA Champions League.

Μένει να δούμε αν οι «μπλαουγκράνα» θα καταφέρουν να πείσουν τον Ουμτιτί να λύσει κοινοί συναινέσει το συμβόλαιό του, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, ή αν θα χρειαστούν ανταλλάγματα ώστε ο Γάλλος αμυντικός να εξασφαλίσει την ελευθέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ