aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Κατάρτιση πλάνου για την επιστροφή του Μέσι

Μπαρτσελόνα: Κατάρτιση πλάνου για την επιστροφή του Μέσι

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ανεύρευση ενός σχεδίου που θα μπορούσε να φέρει πίσω στην ομάδα τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και μία οψιόν για ένα επιπλέον έτος. Αυτό δεν εμποδίζει τους ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα να σχεδιάζουν το πως θα καταφέρουν να φέρουν πίσω τον Λιονέλ Μέσι το επόμενο καλοκαίρι.

Τα ζητήματα όμως που πρέπει να διευθετήσουν πρώτα οι Καταλανοί προτού προβούν σε κάποια πρόταση στον 35χρονο επιθετικό είναι αρκετά και όχι εύκολο να επιλυθούν. Το πρώτο και βασικότερο είναι η αποκατάσταση της σχέσης της ομάδας με τον παίκτη, κάτι που ο πρέοδρος της ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα θα ξεκινήσει σύντομα. Υπήρξαν φημολογίες πως οι δυό τους αντάλλαξαν κάποια μηνύματα, όμως από την πλευρά του παίκτη αυτό διαψεύστηκε.

Από κει και πέρα πρέπει οι «μπλαουγκράνα» να συγκεκριμενοποιήσουν το πρίσμα υπό το οποίο θέλουν να συνεργαστούν. Θα είναι το σχέδιο να επιστρέψει απλά ως ποδοσφαιριστής; Θα συμφωνηθεί από πριν πως θα παίξει όσο είναι και μετά θα αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα; Δεν θα του προταθεί καθόλου να αγωνιστεί και απλώς να αναλάβει κατευθείαν κάποιον ρόλο τύπου παγκόσμιου πρέσβη της ομάδας; Φυσικά, η βασική σκέψη των ιθυνόντων της Μπαρτσελόνα είναι να επιστρέψει ως ενεργεία ποδοσφαιριστής, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει και οικονομικά.

Θα πρέπει δηλαδή να έχει αρκετό χώρο στο μισθολόγιό της. Κάτι που φέτος της δημιούργησε αρκετές δυσκολίες προκειμένου να εγγράψει πολύ φθηνότερα αποκτήματα από κείνον. Υποτίθεται όμως πως με το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης που έθεσε σε εφαρμογή η ομάδα φέτος, τα πράγματα θα ήταν πλέον πολύ καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας τόνισε πως η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να μειώσει κατά περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ το μισθολόγιό της για του χρόνου (τώρα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 600 εκατ.). Αυτό σημαίνει πως ίσως και ο Μέσι χρειαστεί να ρίξει τα χρήματα που απαιτεί, αλλά και να φύγουν κάποιοι παίκτες που παίρνουν σημαντικά χρήματα (π.χ. Πικέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι).

Βέβαια, μία επιστροφή του Μέσι θα είχε και θετικό αντίκτυπο οικονομικά, αφού θα εκτόξευε τα έσοδα της ομάδας από τον τομέα του μάρκετινγκ και των χορηγιών.

Στο τακτικό κομμάτι σίγουρα ο Τσάβι θα είναι ευτυχής να δει τον πρώην συμπαίκτη του να επιστρέφει στην ομάδα που προπονεί. Θα πρέπει να βρει απλώς ένα τρόπο να τον εντάξει στα πλάνα του, πράγμα όχι ιδιαίτερα δύσκολο, όταν μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Ίσως όμως και ο Αργεντινός χρειαστεί να δεχθεί κι έναν πιο περιορισμένο ρόλο, για να μην προκαλέσει πρόβλημα στο εν εξελίξει πρότζεκτ της ομάδας. Άλλωστε θα είναι 36 ετών το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Καταλανοί θέλουν να προσφέρουν στον Αργεντινό σούπερ σταρ το αντίο που του αρμόζει, κι έπειτα αφού ολοκληρώσε στην ομάδα της καρδιάς του την ποδοσφαιρική του καριέρα, και μία θέση στο οργανόγραμμα αυτής, αφού αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της.

Ο ίδιος ο Λιονέλ Μέσι δεν θα απέκλειε την προοπτική επιστροφής στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο τώρα γι’ αυτόν προέχει το Μουντιάλ του Κατάρ και η φετινή χρονιά και μετά θα αποφασίσει για το συμβόλαιό του. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ