aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Έγραψε ιστορία ο ρέκοντμαν, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Μπαρτσελόνα: Έγραψε ιστορία ο ρέκοντμαν, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Το πρώτο επίτευγμα του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είναι γεγονός.

Έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος άσος των «μπλαουγκράνα», όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), έγινε ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα που έχει χατ τρικ σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα. Το είχε κάνει με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα, με την Σεντ Ετιέν στη Ligue 1 και το έκανε την Κυριακή (20/2) και στη La Liga με την Μπαρτσελόνα σκοράροντας τρεις φορές στο 4-1 επί της Βαλένθια.

Το παγκόσμιο ρεκόρ, πάντως, όπως σημειώνει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), ανήκει στον Ρομάριο που πέτυχε χατ-τρικ σε 5 πρωταθλήματα: Βραζιλία, Πρωτάθλημα Ρίο ντε Τζανέιρο, Ολλανδία, Ισπανία, ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 33 χατ-τρικ της Μπαρτσελόνα στη La Liga σημειώθηκαν από παίκτες από τη Νότια Αμερική: Λιονέλ Μέσι 19, Λουίς Σουάρες 10, Νεϊμάρ 3 και Αλέξις Σάντσες 1.

Επίσης, ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ο πρώτος παίκτης που πέτυχε δύο χατ-τρικ στις επισκέψεις του στη Βαλένθια σε επίσημες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου εκείνου με την Άρσεναλ στο Europa League στις 9 Μαΐου 2019.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ