aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Εγκρίθηκε ο δανεισμός 1,5 δισ. για το νέο «Καμπ Νόου»

Μπαρτσελόνα: Εγκρίθηκε ο δανεισμός 1,5 δισ. για το νέο «Καμπ Νόου»

Η δεύτερη ημέρα της περιπετειώδους ετήσιας γενικής συνέλευσης των εκπροσώπων της Μπαρτσελόνα έβγαλε λευκό καπνό. Στο τρίτο μεγάλο θέμα ψηφοφορίας στην ατζέντα, για το οποίο οι εκπρόσωποι δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν την περασμένη Κυριακή αφού υπήρχε και το παιχνίδι με τη Βαλένθια, υπερψηφίστηκε η πρόταση για χρηματοδότηση μέσω δανεισμού 1.500.000.000 ευρώ του Espai Barça.

Το περίφημο πρότζεκτ αναβάθμισης όλων των εγκαταστάσεων της ομάδας, που περιλαμβάνει και την ανακαίνιση του «Καμπ Νόου», είχε τελματώσει τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης ρευστού. Μάλιστα, η διοίκηση Τζουάν Λαπόρτα έκρινε αναχρονιστικό το σχέδιο των προκατόχων της και ετοίμασε νέο, αναζητώντας νέες συμφωνίες χρηματοδότησης.

Με ψήφους 405 υπέρ σε σύνολο 455 (21 κατά, έξι λευκά), αποφασίστηκε οι Καταλανοί να συνάψουν συμφωνίες με αμερικανικά funds για την υλοποίηση του πρότζεκτ που εγκρίθηκε το 2014 σε δημοψήφισμα, αλλά μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόλις κατά 5% και έχουν δαπανηθεί 145.000.000 από το σύλλογο. Το Espai Barça θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση της ποδοσφαιρικής έδρας, το νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για τα τμήματα μπάσκετ, χάντμπολ κλπ., ένα νέο «Μίνι Εστάδι» (το σημερινό «Γιόχαν Κρόιφ») και το Campus Barça, όπου θα ενσωματωθούν όλες οι λειτουργίες του συλλόγου στη γειτονιά Λες Κορτς, όπου βρίσκονται οι προπονητικές εγκαταστάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ