aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0: Λιοντάρι ο Ντεμπελέ, «κατάπιε» τον Βαλβέρδε (vid)

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0: Λιοντάρι ο Ντεμπελέ, «κατάπιε» τον Βαλβέρδε (vid)

Με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να θυμίζει γιατί το 2017 στοίχισε πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ, η Μπαρτσελόνα σημείωσε δεύτερη διαδοχική και πειστική εντός έδρας νίκη, αυτή την φορά εις βάρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε (4-0), μειώνοντας και πάλι την απόστασή της από την πρωτοπόρο της La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης, στους τρεις βαθμούς.

Ο Τσάβι, στο πλαίσιο του ροτέισον, έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ, επιλέγοντας Φρένκι Ντε Γιονγκ και Σέρχιο Μπουσκέτς για τα χαφ, με τον Πέδρι σε ρόλο… ψευτό – εξτρέμ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στην επιστροφή του στο «Καμπ Νόου» δυόμισι χρόνια μετά την άδικη απόλυσή του, επέλεξε για την μεσαία γραμμή τον Άντερ Ερέρα, ο οποίος όμως αποχώρησε μόλις στο 21ο λεπτό λόγω τραυματισμού.

Μαγεία Ντεμπελέ και 3-0 στο… 22’!
Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ένα μοναδικό σόου του Ντεμπελέ. Ο Γάλλος εξτρέμ, ο οποίος όταν είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του είναι απλά απολαυστικός, φρόντισε να «καθαρίσει» το ματς προτού καν αυτό φτάσει στο 1/3 του.

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο ανούσιας υπεροχής, οι Μπλαουγκράνα άνοιξαν το σκορ. Ο Ντεμπελέ έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ο Ουνάι Σιμόν έδιωξε δύσκολα, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και από εκεί στο κεφάλι του Γάλλου, ο οποίος άνοιξε το σκορ με το δεύτερο γκολ της καριέρας του με κεφαλιά (12’). Αυτό, μάλιστα, ήταν το γκολ υπ’ αριθμόν 4.000 της Μπάρτσα ως γηπεδούχος στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Έξι λεπτά αργότερα, ο πρωταγωνιστής του αγώνα άφησε τον ρόλο του εκτελεστή και ανέλαβε αυτόν του δημιουργού. Με κάθετη πάσα βρήκε τον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος με σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο, σημείωσε το δεύτερο γκολ των Καταλανών.

Και, μόλις τέσσερα λεπτά μετά, μετά από μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, ο Ντεμπελέ βρήκε στην περιοχή τον Λεβαντόφσκι, ο Πολωνός με κίνηση… πίβοτ – σπεσιαλιτέ γύρισε άψογα και έφτασε τα δώδεκα γκολ σε έντεκα παιχνίδια πρωταθλήματος για το 3-0.

Το πανηγυρικό κλίμα στο «Καμπ Νόου» χάλασε εν μέρει και άθελά του ο Γκάβι, ο οποίος αποχώρησε στο 33’ με μυϊκό τραυματισμό στους προσαγωγούς, με τον 18χρονο μέσο να φεύγει κλαίγοντας. Η πρώτη διάγνωση, πάντως, είναι αισιόδοξη ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η σέντρα του οποίου απέχει μόλις 28 ημέρες και ο ίδιος θεωρείται σίγουρος στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας.

Τρίτη ασίστ του Ντεμπελέ, το κερασάκι ο Φεράν Τόρες
Η Αθλέτικ, άφαντη στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να απειλήσει με τον πιο κεφάτο Νίκο Γουίλιαμς, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τους Καταλανούς να ελέγχουν άνετα τον ρυθμό του αγώνα.

Και, μάλιστα, πλησίασαν γρήγορα (53’) στο τέταρτο γκολ, όταν ο Πέδρι προέταξε το πόδι για να μπλοκάρει διώξιμο του Ντάνι Γκαρθία, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Ουνάι Σιμόν.

Ο Τσάβι, ενόψει του αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League (Τετάρτη 26/10, 22:00), ο οποίος μπορεί να είναι αδιάφορος αν νωρίτερα η Ίντερ έχει νικήσει τη Βικτόρια Πλζεν, αντικατέστησε Ζιλ Κουντέ, Πέδρι και Λεβαντόφσκι, προκειμένου να τους προφυλάξει.

Ανσού Φατί και Φεράν Τόρες, δύο από τις αλλαγές, άγγιξαν το 4-0 με σουτ άουτ και απόκρουση του Σιμόν αντίστοιχα, σε ένα δεύτερο ημίχρονο που ενδεχομένως και να… περίσσευε, αφού η Αθλέτικ πρόβαλε ελάχιστη αντίσταση.

Το τέταρτο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και, για άλλη μια φορά, έφερε την σφραγίδα του Ντεμπελέ. Ο Γάλλος βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Φεράν Τόρες, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και έγραψε το 4-0 (73’).

Ο σοβαρός τραυματισμός στη πλάτη του Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος είχε κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση ως δεξί μπακ, δεν στάθηκε ικανός για να… ξενερώσει τους 84 χιλιάδες θεατές που τραγουδούσαν στο «Καμπ Νόου» και πανηγύρισαν σαν γκολ την καθοριστική παρέμβαση των Μπουσκέτς και Έρικ Γκαρθία για να αποτρέψουν το γκολ της τιμής των Βάσκων.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο, Κουντέ (63’ Μάρκος Αλόνσο), Έρικ Γκαρθία, Μπάλντε – Γκάβι (33’ λ. τρ. Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (77’ Πάμπλο Τόρε), Λεβαντόφσκι (63’ Φατί), Πέδρι (63’ Φεράν Τόρες).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ουνάι Σιμόν – Ντε Μάρκος (60’ Λέκουε), Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Γιούρι Μπερτσίτσε – Άντερ Ερέρα (21’ λ. τρ. Ντάνι Γκαρθία – 61’ λ. τρ. Σανθέτ), Μίκελ Βέσγκα – Νίκο Γουίλιαμς, Θάραγκα (70’ Ουνάι Βενθεδόρ), Άλεξ Μπερενγκέρ – Ινιάκι Γουίλιαμς (70’ Ραούλ Γκαρθία).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε έντεκα αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 31, Μπαρτσελόνα 28, Ατλέτικο Μαδρίτης 23, Ρεάλ Σοσιεδάδ 22, Μπέτις 20, Αθλέτικ Μπιλμπάο 18, Βιγιαρεάλ 18, Οσασούνα 17.

Ατσάλινη Βιγιαρεάλ, λύγισε την Αλμερία με ανατροπή στο 90+4΄
Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αλμερία; Τι κι αν έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μπαένια; Η Βιγιαρεάλ βρήκε τον τρόπο για να ανατρέψει τα δεδομένα με «χρυσό» buzzer beater του Τζάκσον στο 90+4΄, σφραγίζοντας τη νίκη με 2-1. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Μελέρο στο 31΄, το Κίτρινο Υποβρύχιο αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε με τον Μπαένια (56΄), σε μια φάση που ο σκόρερ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του να παλεύει με δέκα παίκτες! Ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα ωστόσο, η Βιγιαρεάλ λύγισε την Αλμερία με γκολ του Τζάκσον στα… χασομέρια και ανέβηκε στην 7η θέση.

Μοιρασιά για Χιρόνα και Οσασούνα
Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Χιρόνα και Οσασούνα, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπάρχα στο 37΄, όμως οι Καταλανοί απάντησαν με τον Λόπεθ στο 45+1΄και απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας που τους έστειλε οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ