aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαρτσελόνα: Αποκαλύφθηκαν οι μισθοί των παικτών, Πικέ ο πιο ακριβοπληρωμένος

Μπαρτσελόνα: Αποκαλύφθηκαν οι μισθοί των παικτών, Πικέ ο πιο ακριβοπληρωμένος

Μετά τον αστρονομικό συμβόλαιο (555.237.619 ευρώ) του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2021, το καταλανικό κανάλι Esport3 αποκάλυψε εκείνους του φετινού ρόστερ των «μπλαουγκράνα».

Οι τρεις αρχηγοί της Μπαρτσελόνα εμφανίζονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα με τον Ζεράρ Πικέ να προηγείται με μεικτές ετήσιες αποδοχές 28 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ισπανός αμυντικός είχε συμφωνήσει σε περικοπή μισθού για να βοηθήσει την ομάδα του να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά ανέκτησε όλες τις αποδοχές του μέσω ενός μπόνους πίστης.

Ακολουθεί ο Σέρχιο Μπουσκέτς με 23 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κι έπειτα ο Τζόρντι Άλμπα με 20 εκατομμύρια ευρώ. Τη σχετική λίστα συμπληρώνει ο Σαμουέλ Ουμτιτί (επίσης 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως). Οι μεγάλες απολαβές του Γάλλου στόπερ σε σχέση με τον σχεδόν μηδενικό χρόνο συμμετοχής του (μία συμμετοχή αυτή τη σεζόν) εξηγούν τον αναγκασμό του καταλανικού συλλόγου να αποχωριστεί από τις υπηρεσίες του κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Φιλίπε Κουτίνιο, ο οποίος θα αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Άστον Βίλα ως το καλοκαίρι, λάμβανε 16 εκατομμύρια ευρώ. Ο τερματοφύλακας Μαρκ Τερ Στέγκεν αμείβεται με 14 εκατομμύρια ευρώ κάθε σεζόν, λίγο περισσότερα από τον Ουσμάν Ντεμπελέ (12 εκατομμύρια ευρώ) και τον Σέρτζι Ρομπέρτο (επίσης 12 εκατομμύρια ευρώ).

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο σύλλογος προσπαθεί να μειώσει κάποιους μεγάλους μισθούς ακόμα κι αν η επιχείρηση ξεκίνησε ήδη το περασμένο καλοκαίρι με τις αποχωρήσεις του Λιονέλ Μέσι για την Παρί (135 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) και του Αντουάν Γκριεζμάν από την Ατλέτικο (21 εκατομμύρια ευρώ).

Από την άλλη ο σύλλογος εργάζεται εδώ και πολλούς μήνες για να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ουσμάν Ντεμπελέ μειώνοντας τον σταθερό μισθό του. Όμως η ο Γάλλος άσος δεν βιάζεται και θα περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν για να πάρει την απόφασή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ