aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΑυλαία ισπανικού πρωταθλήματος στη σκιά της αποχώρησης του Μέσι (πρόγραμμα)

Αυλαία ισπανικού πρωταθλήματος στη σκιά της αποχώρησης του Μέσι (πρόγραμμα)

Πρεμιέρα κάνει απόψε η Primera Division! Η πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος κάνει απόψε σέντρα, σε μία από τις πλέον αμφίρροπες σεζόν τα τελευταία χρόνια στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρέτησε την προηγούμενη εβδομάδα την Μπαρτσελόνα, αποτελώντας για περισσότερα από 17 χρόνια τον παίκτη-σύμβολο της Λίγκας.

Ο Αργεντινός σταρ πλέον ανήκει στην Παρί και η Primera έχασε λίγο από τη λάμψη της. Το πρώτο ματς της σεζόν είναι εκείνο μεταξύ της Βαλένθια και της Χετάφε. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση πέρσι, παίζει στην έδρα της Αλαβές, η τρίτη «Μπάρτσα» που κάνει αγώνα δρόμου για να δηλώσει ορισμένους παίκτες, αφού δεν είναι στα επιτρεπόμενα όρια του μισθολογικού κόστους που επιβάλλεται στην Ισπανία.

Από τη μεριά της, η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Έλτσε στο «Μετροπολιτάνο», θέλοντας να διατηρήσει τα κεκτημένα της προηγούμενης σεζόν. Από τις ακριβότερες μεταγραφές φέτος, η Ατλέτικο έδωσε 35 εκατ. ευρώ στην Ουντινέζε για τον Ροντρίγκο Ντε Πολ, η Μπαρτσελόνα πήρε με 9 εκατ. ευρώ τον Έμερσον από την Μπέτις και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ως ελεύθερο τον Αλάμπα από την Μπάγερν Μονάχου.

Στις υπόλοιπες ομάδες, πέρα του big-3, η Σεβίλλη πήρε ως ελεύθερους τους Λαμέλα και Νμίτροβιτς, η Σοσιεδάδ έδωσε 500 χιλιάδες ευρώ για τον Ντιέγκο Ρίκο από την Μπόρνμουθ. Η Βιγιαρεάλ απέκτησε έναντι 15 εκατ. ευρώ τον Χουάν Φοΐθ από την Τότεναμ, η Μπέτις πήρε τον Μιράντα ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και τον Γιουσούφ Σαμπαλί από την Μπορντό. Από 4 εκατ. ευρώ για τους Γκαλάν και Σέρβι διέθεσε η Θέλτα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Παρασκευή 13/8
Βαλένθια-Χετάφε 22:00
Σάββατο 14/8
Κάντιθ-Λεβάντε 20:30
Μαγιόρκα-Μπέτις 20:30
Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 23:00
Οσασούνα-Εσπανιόλ 23:00
Κυριακή 15/8
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:30
Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 21:00
Σεβίλλη-Βαγιεκάνο 23:15
Δευτέρα 16/8
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 21:00
Έλτσε-Μπιλμπάο 23:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ