aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αυτός είναι ο… νέος Μέσι

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00 – 19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Τζένοα, την αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του Ιταλικού ποδοσφαίρου, τους τελευταίους μήνες αρχίζουν να ονειρεύονται το νέο Μέσι. Τον περασμένο Δεκέμβριο (2016) ένα παιδί αρκετά ανδρωμένο, με ύψος 1.90 μ. μπαίνει στο γήπεδο δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης στον εκτός έδρας αγώνα με την Τορίνο. Το παιχνίδι τελειώνει με νίκη των γηπεδούχων με 1-0. Ο Ιταλικός Τύπος ψάχνει στοιχεία για τον Πιέτρο Πελέγκρι. Ο 15χρονος και εννέα μηνών επιθετικός έσπασε το ρεκόρ που διατηρούσε για 80 τόσα χρόνια, από το 1937, ο Αμεντέο Αμεντέϊ.

Έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην Σέριε Α.Την Κυριακή στη Γένοβα, όσοι φίλοι της Τζένοα παρακολούθησαν την αναμέτρηση με τη Λάτσιο στην οποία πρωτευουσιάνοι κέρδισαν με 3-2 έγιναν μάρτυρες άλλης μιας ιστορικής ημέρας. Ο Πελέγκρι έσπασε άλλο ένα ρεκόρ καθώς έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δύο γκολ σε ένα αγώνα.

Το πόσο μπορεί να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει. Ο πρόεδρος της Τζένοας άρχισε πάντως να τρίβει τα χέρια του. Ο Ενρίκο Πρεζιόσι στο ντεμπούτο του «μικρού» είχε γράψει στο Twitter στις 22 Δεκεμβρίου 2016 πως «Ο επόμενος Μέσι ονομάζεται Πελέγκρι. Χρειάζεται να κρατήσει όμως το κεφάλι χαμηλά και να δουλέψει σκληρά». Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της «Γκαζέττα Ντε Σπορτ» ο 16χρονος επιθετικός προσπαθεί από την περσινή σεζόν να συνδυάσει το σχολείο, την ομάδα του αλλά και τις κλήσεις του στην εθνική Κ 17 της πατρίδας του. Έπαιξε και στις Κ 15 και Κ 16.

Η Τζένοα έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επενδύει σε αυτούς αφού ο Κροάτης προπονητής της Ιβάν Γιούριτς έχει και τη στήριξη της διοίκησης για την προώθηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Ο Γιούριτς ξέρει πολύ καλά και την κουλτούρα του συλλόγου αφού διετέλεσε ποδοσφαιριστής της την τετραετία 2006-2010. Πέραν του Πελέγκρι για τον οποίο ήδη στην Ιταλία μιλούν όλοι με θαυμασμό για την ποιότητά του, υπάρχει άλλος ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που πρόλαβε σε μικρή ηλικία να αγωνιστεί φέτος στην Α’ κατηγορία.

Πρόκειται τον Έντι Μόρα ο οποίος αν και δεν έχει κλείσει ούτε αυτός τα 16 του χρόνια αγωνίστηκε τον περασμένο Αύγουστο για εννέα λεπτά εναντίον της Σασουόλο. Η Τζένοα δεν είναι ομάδα που αποφάσισε όπως πολλές να κάνει ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της. Όχι, στην ενδεκάδα της υπάρχουν παίκτες άνω των τριάντα και αρκετοί άνω των 25 χρόνων. Αποδεικνύει όμως πως στο ποδόσφαιρο δεν μετρά η ηλικία αλλά το ταλέντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ