aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEL’ Equipe: Οι πέντε βασικοί υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα το 2022

L’ Equipe: Οι πέντε βασικοί υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα το 2022

Τα πέντε φαβορί, με βάση τα κατορθώματά τους μέχρι τώρα στη σεζόν, για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2022 παραθέτει η L’ Equipe. Σε αυτά δεν βρίσκονται ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που εδώ και χρόνια έχουν (σχεδόν) μονοπωλήσει το βραβείο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έγκυρη γαλλική εφημερίδα, στη λίστα των επικρατέστερων είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Σαντιό Μανέ και ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος φορ της Ρεάλ με 37 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές αλλά και 13 ασίστ ηγείται της ομάδας του που είναι με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Champions League και αγκαλιά με το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είναι ο ηγέτης της πρωτοπόρου της Premier League Σίτι που επίσης είναι κοντά σε πρόκριση στους «4» του Champions League έχοντας ο ίδιος 15 γκολ και 12 ασίστ.

Ο Πολωνός στράικερ, δεύτερος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα πέρσι, έχει αυτή τη σεζόν ήδη 52 γκολ, 46 με την Μπάγερν και 6 με την εθνική του ομάδα την οποία οδήγησε στα τελικά του Μουντιάλ.

Ο Σενεγαλέζος φορ της Λίβερπουλ πέρα από 22 συμμετοχές και 4 γκολ φέτος έχει ως ατού την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τον τίτλο του MVP, αλλά και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τέλος ο Γάλλος επιθετικός της Παρί μπορεί να έμεινε πρόωρα εκτός Champions League, αλλά με 40 γκολ και 27 ασίστ φέτος κάνει «όργια» τη φετινή σεζόν και θεωρείται και ηλικιακά (23 ετών) ο επόμενος απόλυτος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ασφαλώς η έκβαση της σεζόν θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τον τελικό παραλήπτη του βραβείου, αφού πέρα από τις ατομικές τους επιδόσεις θα προσμετρηθούν και οι τίτλοι που θα κατακτήσουν οι διεκδικητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ