aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΚορωνοϊός: Ο παγκόσμιος αθλητισμός παραμένει στην «εντατική»

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος αθλητισμός παραμένει στην «εντατική»

Μετά το σοκ που προκάλεσε στον αθλητισμό παγκοσμίως το «ντόμινο» αναβολών όλων των μεγάλων διοργανώσεων με αφορμή την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, Ομοσπονδίες και πρωταθλήματα προσπαθούν να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προετοιμάσουν την «επόμενη μέρα».

Μέχρι στιγμής θυμίζουμε πως έχουν αναβληθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (ανακοινώθηκε ήδη πως αυτοί θα διεξαχθούν 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου του 2021) ενώ για το καλοκαίρι του 2021 μετέθεσε η UEFA την διεξαγωγή του EURO 2020. Τι συμβαίνει όμως με τις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις;

Champions League και Europa League: Η UEFA έλαβε την απόφαση να αναβάλει και τυπικά την διεξαγωγή των τελικών του Champions League και του Europa League. Δημιούργησε δυο ομάδες εργασίας ώστε να εκπονηθεί ένα πλάνο σχετικά με την επανέναρξη της τρέχουσας σεζόν αλλά και να αξιολογηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος που προκαλεί αυτή η επιδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό προβλέπει την διεξαγωγή αγώνων και το καλοκαίρι!  Οι « Times» αναφέρουν πως η UEFA προτιμάει να ολοκληρώσει έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τις φετινές διοργανώσεις (Champions League και Europa) αναπροσαρμόζοντας τα πλάνα της για την επόμενη χρονιά. Δεν αποκλείεται (λόγω και του Euro2021) η UEFA να σχεδιάσει μικρότερης χρονικής διάρκειας διοργανώσεις για την σεζόν 2020-21. Όσο αφορά τα εγχώρια πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη ο αντιπρόεδρος της UEFA Μισέλ Ούβα πρόσφατα δήλωσε τα εξής:

«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη μας έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα. Εμείς απλά σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα ζητήσουμε τη λίστα με τις ομάδες που θα συμμετέχουν την επόμενη σεζόν στις διοργανώσεις μας. Αυτό θα το αποφασίσει η κάθε Λίγκα ξεχωριστά…».  Για την Τετάρτη (1/4) υπάρχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των 55 μελών ενώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

ΝΒΑ: Το πρωτάθλημα διακόπηκε στις 12 Μαρτίου και ήδη μετράει οικονομικές απώλειες ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Το ΝΒΑ ζήτησε από τις ομάδες να είναι διαθέσιμες για παιχνίδια μέχρι τα τέλη Αυγούστου! «Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για να συνεχίσουμε την σεζόν», δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ. Κάποια από τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει φαίνονται κάπως … αστεία όμως αυτή την στιγμή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς διακυβεύονται συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων. Στάση αναμονής τηρεί και το κολεγιακό πρωτάθλημα (NCAA).

Euroleague: Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των ομάδων στις 24/3 φάνηκε ξεκάθαρα πως προτεραιότητα της Euroleague είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει. Μέχρι στιγμές δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις ενώ δεν έχει καν ανακοινωθεί ποια θα είναι η τύχη του Final4 που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί 22-24 Μαΐου.

FIBA: Η Διεθνής Ομοσπονδία του Μπάσκετ βρίσκεται σε διαβούλευση με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ για το θέμα των προολυμπιακών τουρνουά. Σύντομα η FIBA θα κάνει νέες ανακοινώσεις για το Basketball Champions League και για το Basketball Africa League.

Τένις: Όλα τα μεγάλα ραντεβού σε άνδρες (ATP) και γυναίκες (WTP) μέχρι τις 7 Ιουνίου έχουν αναβληθεί. Μεταξύ αυτών και το Roland-Garros. Το Wimbledon που ήταν προγραμματισμένο να γίνει 29 Ιουνίου με 12 Ιουλίου επίσης θα αναβληθεί.  «Η προσωπική μου άποψη είναι πως το τένις δεν θα επιστρέψει μέσα στο 2020. Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο σύμφωνα με αυτά που ακούω και μαθαίνω», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Κρεγκ Τιλί.

Μαραθώνιοι: Ο μεγάλος μαραθώνιος της Βοστώνης μετατέθηκε ήδη από τις 20 Απριλίου για τις 14 Σεπτεμβρίου. Επίσης έχουν αναβληθεί όλοι οι μαραθώνιοι ανά τον κόσμο όπως αυτοί του Λονδίνου, του Παρισιού και της Βαρκελώνης.

Formula 1 και Moto GP: Το μεγάλο Grand Prix του Μονακό αναβλήθηκε όπως και οι αγώνες σε Ολλανδία, Ισπανία και Αζερμπαιτζάν. Η σεζόν για την Formula 1 εάν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει και πάλι στις 14 Ιουνίου. Το Moto GP ακύρωσε όλους τους αγώνες σε Ντόχα, Ταϊλάνδη και Όστιν (Τέξας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ