aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαIFAB: Καθιερώνεται ο κανονισμός των πέντε αλλαγών!

IFAB: Καθιερώνεται ο κανονισμός των πέντε αλλαγών!

Στην αρχή προέκυψε απλώς ως μια έκτακτη τροποποίηση. Ως μια λύση ανάγκης για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία της Covid-19. Εδώ και αρκετό διάστημα ωστόσο γινόταν όλο και πιο εμφανές πως ο κανονισμός των πέντε αλλαγών ήρθε για να μείνει!

Το ποδόσφαιρο φαίνεται πως… συνήθισε πάνω στα νέα δεδομένα και το IFAB αναμένεται να τα καθιερώσει. Έπειτα από σχετική εισήγηση, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, που είναι αρμόδιο για τους κανονισμούς του αθλήματος, πήρε την απόφαση να επικυρώσει τη μονιμοποίηση των πέντε αλλαγών στην επόμενη ετήσια συνέλευσή του, γυρίζοντας έτσι οριστικά σελίδα στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα βέβαια η επιτροπή θα δώσει την ευχέρεια σε κάθε διοργανώτρια αρχή να επιλέξει η ίδια αν θα υιοθετήσει από εδώ και στο εξής το μέτρο των πέντε αλλαγών, το οποίο έχει βρει εφαρμογή και στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης πλην της Premier League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ