aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΗ Τσέλσι κυριαρχεί απέναντι στους αντιπάλους της στο Champions League!

Η Τσέλσι κυριαρχεί απέναντι στους αντιπάλους της στο Champions League!

Η Τσέλσι εμφάνισε για ακόμη μία φορά στη φετινή σεζόν ένα καλό πρόσωπο και ποδοπάτησε την Μάλμε, με το τελικό 4-0 να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να τελειώσουν το παιχνίδι από νωρίς και αυτό έκαναν. Κράτησαν την μπάλα και με γρήγορο passing game προσπάθησαν να βρουν τα κενά στην άμυνα των Σουηδών που έμοιαζε αποδιοργανωμένη. Τα δύο γρήγορα γκολ της έδωσαν φτερά στα πόδια και ανέδειξαν για ακόμη μία την δυνατότητα που έχει να «ανοίγει» τις αντίπαλες άμυνες με υπομονή.

Η Τσέλσι τελείωσε το παιχνίδι με 73% κατοχή υπέρ και το εντυπωσιακό ποσοστό ακρίβειας στις πάσες της να ξεπερνάει το 90%, κάτι που σημαίνει πως από τις 658 πάσες που επιχείρησαν οι παίκτες του Τούχελ, οι 593 είχαν αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη τους. Ωστόσο αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά των «μπλε».

Στον αγώνα του Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους, η Τσέλσι διατήρησε ένα ποσοστό κατοχής που ξεπερνούσε το 73% ενώ οι ακριβείς πάσες έφτασαν το 90% (697). Τα ίδια νούμερα είχε και στον αγώνα απέναντι στη Ζενίτ, με τις πάσες που βρήκαν στόχο στον πρώτο αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ να φτάνουν τον απίστευτο αριθμό των 736 από τις 804 (92%) που επιχείρησαν οι παίκτες των «μπλε».

Συνολικά, η Τσέλσι, με μπροστάρηδες τους δύο χαφ αλλά και την τριάδα των στόπερ να κυκλοφορούν την μπάλα, είναι η ομάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής μέχρι στιγμής στους ομίλους ενώ το ποσοστό που ξεπερνάει το 90% στις ακριβείς πάσες είναι επίσης το υψηλότερο σε ολόκληρη τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Τούχελ κυριαρχούν μέσα στο γήπεδο και αν καταφέρουν να βρουν το εύκολο γκολ, τότε μοιάζουν ένα από τα φαβορί για την «back to back» κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ