aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΗ Ίντερ ενδέχεται να αλλάξει έδρα στους «8» του Champions League

Η Ίντερ ενδέχεται να αλλάξει έδρα στους «8» του Champions League

Η Ιταλία θα έχει τρεις συλλόγους στην αυριανή κλήρωση των προημιτελικών του Champions League. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, από την ίδια πόλη αφού στους «8» βρίσκονται τόσο η Μίλαν όσο και η Ίντερ.

Κάπου εδώ έρχεται στη δημοσιότητα από τα ιταλικά Μέσα ένας άγνωστος κανονισμός της UEFA σχετικά με ομάδες που εδρεύουν στο ίδιο γήπεδο, όπως συμβαίνει με Μίλαν και Ίντερ. Και ενδέχεται, βάσει της κλήρωσης, να εφαρμοστεί και να… επιβαρύνει τους «νερατζούρι».

Σύμφωνα με τον κανονισμό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν επιτρέπεται να γίνουν δύο αγώνες του Champions League στο ίδιο γήπεδο μέσα σε 48 ώρες ή με διαφορά 24 ωρών για να το κάνουμε απλούστερο. Κάτι που σημαίνει πως εφόσον Ίντερ και Μίλαν κληρωθούν να παίξουν εντός έδρας το πρώτο ή το δεύτερο ματς και οι δύο, τότε μία από αυτές πρέπει να βρει ένα άλλο γήπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα που αναμένεται να… μεταναστεύσει είναι η Ίντερ αφού ο κανονισμός αναφέρει πως ο σύλλογος που στην κλήρωση του Champions League ήταν πιο αδύναμη, τότε «μετακομίζει».

Και στην κλήρωση που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, η Μίλαν βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ (ποτ) δυναμικότητας ως πρωταθλήτρια Ιταλίας, ενώ η Ίντερ ήταν στο 3ο.
Αν συμβεί μάλιστα κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για ιστορικό γεγονός. Και η διοίκηση των «νερατζούρι» θα κληθεί να βρει άμεσα το γήπεδο που θα δώσει το εντός έδρας παιχνίδι της. Μένει να φανεί ποιο θα είναι αυτό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ