aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΗ ημέρα που ο Μαραντόνα αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πούτιν

Η ημέρα που ο Μαραντόνα αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πούτιν

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το ντεμπούτο στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, η Μπόκα, η Μπαρτσελόνα, η Νάπολι, η Σεβίλλη και φυσικά οι ιστορικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, είναι βαθιά χαραγμένες στις μνήμες των απανταχού φιλάθλων.

Ο Αργεντινός σταρ όμως ξεπέρασε το ποδόσφαιρο και έγινε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο, κάτι που του επέτρεψε να γνωρίσει ισχυρές προσωπικότητες εκτος του αθλήματος… Ανάμεσα στις διασημότητες που γνώρισε ο Ντιέγκο ήταν και πολιτικοί ηγέτες. Ο Μαραντόνα είχε συναντήσει μεταξύ άλλων τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ενώ διατηρούσε πολύ στενή σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο.

Ίσως η πιο περίεργη συνάντησή του δεδομένης της χρονικής συγκυρίας ήταν εκείνη με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Ντιέγκο μίλησε στον Πούτιν σαν να ήταν ένας ακόμα άνθρωπος στον χώρο και όχι ο πρόεδρος μιας χώρας – υπερδύναμη.

«Όλα τα αγόρια ήρθαν να σε δουν και θέλουν μια φωτογραφία. Ο Ρονάλντο είναι τόσο ντροπαλός που μου είπε ‘Ντιέγκο, σε παρακαλώ πες το στον Πούτιν’», είπε ο Μαραντόνα στον Ρώσο πρόεδρο, ενώ εκείνος τον έπιασε από το χέρι.

Πριν από τη συνάντησή τους, ο Ρώσος πρόεδρος είχε καλέσει τον Ντιεγκίτο, σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση αλλά ο Αργεντινός αρνήθηκε. Γιατί; Γιατί έπρεπε να σηκωθεί στις 9:30 το πρωί.

«Όχι, το θέμα του Πούτιν είναι όλα καλά, όλα πολύ ωραία. Θέλω να τον γνωρίσω, θέλω να του μιλήσω. Έχω στείλει ήδη 2-3 emails: “Γεια σου Πούτιν. Τι κάνεις, Πούτιν;” Αλλά πρέπει να σηκωθώ στις 9:30 και δεν σηκώνομαι εκείνη την ώρα;” , ακούγεται να λέει ο Μαραντόνα σε ηχητικό που δημοσίευσε το Infobae. Είναι ένα πολύ πρωινό ραντεβού. Έπρεπε να είχε κανονίσει ένα κοκτέιλ πάρτι το απόγευμα, μετά τις δραστηριότητες. Ευχαριστώ τον Πούτιν, αλλά δεν θα πάω αύριο. Το έχω αποφασίσει».

Μιλώντας στο TyC Sports ο Ντιέγκο εξήγησε πως: «Στηρίζω τον Πούτιν μέχρι θανάτου, γιατί είναι μαζί μας. Είναι ο εν δυνάμει Φιντέλ Κάστρο, είναι ο εν δυνάμει Τσάβες. Αλλά δεν αρνήθηκα να συναντηθώ μαζί του. Το πρόβλημα είναι ότι η συνάντηση ήταν στις εννέα το πρωί και ήταν πολύ νωρίς. Πες στον Πούτιν ότι η γριά μου δεν με ξύπνησε μέχρι τις12».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ