aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΗ FIFA ανακοινώνει νέα οικονομική ενδυνάμωση στο ποδόσφαιρο

Η FIFA ανακοινώνει νέα οικονομική ενδυνάμωση στο ποδόσφαιρο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επικοινώνησε στα μέλη του της FIFA την ιδέα για ένα πλάνο οικονομικής ενδυνάμωσης των ποδοσφαιρικών φορέων, το οποίο θα ανακοινωθεί στο επόμενο συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Η κρίση του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο έθεσε προβληματισμούς για το μέλλον του παγκόσμιου οικοδομήματος, με τις συνέπειες να αφορούν όλους τους τομείς, αλλά σε πρωταρχικό ρόλο την οικονομική ζημιά φορέων και συλλόγων.

Για το λόγο αυτό, τον περασμένο Απρίλιο η FIFA έδωσε προκαταβολικά όλα τα χρήματα που προβλέπονταν ως οικονομική βοήθεια στις ομοσπονδίες για το 2019 και το υπόλοιπο του 2020, συνολικά ένα ποσό 150 εκατ. ευρώ στα 211 μέλη της. Πλέον, ο Τζιάνι Ινφαντίνο γνωστοποιεί τις προθέσεις του για νέο κύμα ενδυνάμωσης στο ποδόσφαιρο, Ανδρών και Γυναικών, όπως επικοινώνησε στα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους υπόλοιπους ιθύνοντές της, ο Ιταλός πρόεδρος εξέφρασε τις ελπίδες του για το νέο πλάνο, το οποίο θα αναλυθεί συγκεκριμένα στο επόμενο συμβούλιο της FIFA που προορίζεται για τα τέλη Ιουνίου.

«Εξελίσσουμε ένα σύστημα που βασίζεται στον πραγματισμό και τα συμφέροντά μας. Θέλουμε το φάσμα αυτού του πλάνου να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύ, κάτι που περιλαμβάνει και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Πρέπει να λειτουργεί υπό έναν σύγχρονο, αποδοτικό τρόπο με πλήρη διαφάνεια, το οποίο προϋποθέτει μια εποπτική δομή, που θα είναι υπεύθυνη για την κατανομή της οικονομικής βοήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ