aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAFIFA - Ινφαντίνο: Απάντηση σε Premier και LaLiga για το... φρένο στους διεθνείς

FIFA – Ινφαντίνο: Απάντηση σε Premier και LaLiga για το… φρένο στους διεθνείς

Premier League και LaLiga έβαλαν φρένο σε παίκτες να μην πάρουν μέρος στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων τον Σεπτέμβριο που θα γίνουν σε χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της λίστας.

Η FIFA αντέδρασε, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να κάνει έκκληση να μην στερήσουν από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά τους το δικαίωμα να βρεθούν στα προκριματικά του Μουντιάλ. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε πως μίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον για χαλάρωση των περιορισμών.

«Στο παρελθόν βρεθήκαμε όλοι απέναντι σε πολλά προβλήματα και περάσαμε τα εμπόδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας η παρουσία των διεθνών στις ομάδες.

Κάνω έκκληση για την αλληλεγγύη κάθε ένωσης -μέλους, κάθε πρωταθλήματος και κάθε συλλόγου να κάνει ό, τι χρειαστεί για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πολλοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη παίζουν στην Αγγλία και την Ισπανία και πιστεύουμε ότι αυτές οι χώρες έχουν επίσης την ευθύνη της διατήρησης και προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων σε όλο τον πλανήτη.

Σε επιστολή προς τον Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκα στους περιορισμούς στους παίκτες που επιστρέφουν στην Αγγλία μετά την παραμονή τους στις χώρες της που βρίσκονται στην κόκκινης λίστα. Του ζήτησα την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε αυτοί οι παίκτες να παίξουν με τις εθνικές τους.

Εχουμε ήδη δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και ενότητα στη μάχη κατά της Covid-19. Κάντε ό, τι περνά από το χέρι σας για να μπορέσουν οι διεθνείς να παίξουν στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA» τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ