aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΒραβεύσεις FIFA: Τα πήρε όλα Ρονάλντο!

Βραβεύσεις FIFA: Τα πήρε όλα Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την κατάκτηση της Χρυσής μπάλας για το 2016 αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης από την FIFA, ολοκληρώνοντας μία μαγική χρονιά. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο. 

Θυμίζουμε, πως το 2016 ο Ρονάλντο κατέκτησε Champions League, Ευρωπαϊκό Super Cup, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Ρεάλ Μαδρίτης και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Πορτογαλία στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ομοσπονδιακοί τεχνικοί, αρχηγοί των εθνικών ομάδων, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι (μέσω της ιστοσελίδας της FIFA) ψήφισαν τους κορυφαίους της χρονιάς που ορίζεται από 20 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2016. Κάθε ομάδα εκλεκτόρων επηρέασε κατά 25% το τελικό αποτέλεσμα και η πλειοψηφία τους επέλεξε τον Πορτογάλο επιθετικό ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην εξεταζόμενη περίοδο.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΟΥΤΣ

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι κέρδισε την προτίμηση των ψηφοφόρων στη διαδικασία της FIFA, για τον κορυφαίο προπονητή του 2016. Ο Ιταλός τεχνικός νίκησε τον έτερο πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, που ήταν επίσης φαβορί για τη διάκριση. Ο τρίτος προπονητής της τελικής φάσης ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μοχντ Φαΐν μπιν Σουμπρί κατέκτησε το βραβείο Πούσκας, για το καλύτερο γκολ (δείτε το εδώ) που σημειώθηκε μέσα στο 2016. Το γκολ του Σουμπρί κέρδισε την προτίμηση των φιλάθλων στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που έληξε κατά τη διάρκεια της τελετής (59,46%), έναντι του τέρματος του Μαρλόνε της Κορίνθιανς (22,86%) και της Ντανιούσκα Ροντρίγκες της Βενεζουέλας (10,01%).

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Για ακόμα έναν χρόνο, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρσελόνα κυριαρχούν στον καταρτισμό της κορυφαίας ενδεκάδας, στην ψηφοφορία της FIFPro από 45.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου εκπροσωπήθηκαν από πέντε παίκτες, τους Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ οι νταμπλούχοι Ισπανίας από… 4,5: Ζεράρ Πικέ, Αντρές Ινιέστα, Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι και Ντάνι Άλβες, ο οποίος στο πρώτο μισό ανήκε στους Καταλανούς και στο δεύτερο μισό στη Γιουβέντους. Η θέση που περισσεύει είναι αυτή του Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν στο τέρμα.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Το βραβείο φιλάθλων, που βασίστηκε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, απονεμήθηκε από κοινού στους φίλους της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ (45,92%), γιατί τραγούδησαν μαζί το “You’ll Never Walk Alone”, πριν την έναρξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων (14/4/2016) για το Europa League, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του “Χίλσμπορο”. Συνυποψήφιοι ήταν οι φίλαθλοι της Ντεν Χάαχ, για τα αρκουδάκια που πέταξαν στον αγώνα με τη Φέγενορντ, σε παιδιά με προβλήματα υγείας που βρέθηκαν στις εξέδρες (22,71%) και οι φίλαθλοι της εθνικής Ισλανδίας που έδωσαν τη δική τους παράσταση στο Euro 2016 με τον “Viking Clap” (31,37%).

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΙΚΤΡΙΑ

Η Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ αναδείχθηκε η κορυφαία παίκτρια για το 2016. Η διεθνής με τις ΗΠΑ που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσος της Χιούστον Ντας νίκησε τη Γερμανίδα Μέλανι Μπέρινγκερ (Μπάγερν) και τη Βραζιλιάνα Μάρτα (Ρόσενγκαρντ).

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η Γερμανίδα Σίλβια Νάιντ αναδείχθηκε νικήτρια στην εν λόγω κατηγορία, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας της στο οποίο ήταν επικεφαλής από το 2005 μέχρι το καλοκαίρι στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, επικρατώντας με 2-0 της Βραζιλίας. Η Νάιντ επικράτησε της Τζιλ Έλις, η οποία είναι ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, και της Πία Σούντχαγκε, της νικήτριας του 2012, που βρίσκεται στο “τιμόνι” της εθνικής Σουηδίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ FAIR PLAY

Μοιάζει αναπόφευκτη η βράβευση της Ατλέτικο Νασιονάλ, της ομάδας από την Κολομβία η οποία έφτασε στον τελικό του Copa Sudamericana, αλλά επέλεξε να μην κατέβει στον αγώνα και να ζητήσει το τρόπαιο να πάει στην αντίπαλό της. Αυτή, φυσικά, ήταν η Σαπεκοένσε, η βραζιλιάνικη ομάδα που ξεκληρίστηκε από αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε όταν αεροσκάφος μετέφερε την αποστολή της στην Μπογκοτά για τον πρώτο τελικό.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ο Βραζιλιάνος Φαλκάο, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει αναδείξει το ποδόσφαιρο σάλας, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δράση φέτος, σε ηλικία 39 ετών, μετά από 26 χρόνια καριέρας και πάνω από 1.000 επαγγελματικά τέρματα.

Από εκεί και πέρα, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την απουσία των παικτών της Μπαρσελόνα από το γκαλά της FIFA ο Ρονάλντο στις δηλώσεις του μετά την βράβευσή του ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη για το 2016.

«Λυπάμαι που δεν υπάρχουν άνθρωποι της Μπαρτσελόνα εδώ, αλλά είναι κατανοητό», τόνισε συγκεκριμένα ο CR7, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του μετά την βράβευσή του. Θυμίζουμε πως κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα πριν λίγες μέρες (πλέον η Χρυσή Μπάλα δεν είναι «ένα» με την FIFA), ενώ η απουσία των παικτών της Μπαρσελόνα ήταν λόγω υποχρεώσεων, όπως είχαν ανακοινώσει οι Καταλανοί. Ο Ρονάλντο τόνισε πως ήταν κατανοητό, πιθανότατα πάντως εννοώντας πως ήταν κατανοητό λόγω όχι λόγω των υποχρεώσεων, αλλά για να μην τον δουν να παίρνει το βραβείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ