aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΤιμώρησε τα λάθη του Ολυμπιακού η Άιντραχτ! (vid)

Τιμώρησε τα λάθη του Ολυμπιακού η Άιντραχτ! (vid)

Πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και ηττήθηκε με 3-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη ο Ολυμπιακός.

Δύο γκολ από ατομικά λάθη δέχτηκαν οι Πειραιώτες που γενικότερα η ανασταλτική τους λειτουργία δεν ήταν καλή και τιμωρήθηκε από την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων, που ορισμένες φορές έπαιζαν σε τρομερά υψηλό τέμπο!

Δεν… χάθηκαν, πάντως, οι Πειραιώτες, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το 1-1 του Φενέρ-Αντβέρπ και αν κερδίσουν την ερχόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα πιάσουν ξανά κορυφή και θα γίνουν αφεντικό για την πρωτιά.

Μεγάλο ματς από τον Μπορέ, εξαιρετικοί και οι Πασιένσια, Σο, με τον Σωκράτη να είναι ο καλύτερος των γηπεδούχων και τον Ελ Αραμπί να βρίσκει το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο, που είχε μικρές αποστάσεις στις γραμμές του, κάτι που τον βοηθούσε στο pressing αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Αγκιμπού συχνά-πυκνά έκλεινε προς τον άξονα για να βοηθήσει, είτε παίρνοντας μπάλες είτε βοηθώντας στο μαρκάρισμα και οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούσαν υπεροπλία. Σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων ήρθε και η πρώτη φάση για κάθε ομάδα, αφού στο 12’ ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση και ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Καμάντα είχε ίδια κατάληξη. Από το 15λεπτο και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κρατάνε την κατοχή, να πιέζουν και να παίζουν σε υψηλό τέμπο, απειλώντας την εστία του Βατσλίκ, ο οποίος έκανε απίθανη επέμβαση για να κρατήσει το 0-0 σε εξ επαφής κεφαλιά του Μπορέ.

Στα… καπάκια, ο Σισέ γλίστρησε και έπεσε, ανατρέποντας τον Μπορέ και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, απ’ όπου ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ (26’) για την Άιντραχτ. Το λάθος του Σισέ… διαδέχτηκε αυτό του Γιάκιτς που έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (1-1) με τον Ελ Αραμπί στο μισάωρο! Το ματς είχε αρχίσει να γίνεται… ροντέο, με τους «ερυθρόλευκους» να αγγίζουν την ανατροπή σε κατάσταση δύο εναντίον ενός, αλλά ο Ελ Αραμπί καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πασάρει (στον Μασούρα) ή να σουτάρει. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα, αλλά ο Ολυμπιακός την… πάτησε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χιντερέγκερ στο δοκάρι, η φάση συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με υπέροχο συνδυασμό, με τον προωθημένο Τουρέ να γράφει το 2-1.

Η ψυχολογία είχε γείρει υπέρ των γηπεδούχων, αλλά οι παίκτες του Μαρτίνς δεν… μάσησαν. Μπήκαν τσαμπουκαλεμένοι στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να ψάξουν την ισοφάριση και φώναξαν δις για πέναλτι, τη μία σε πέσιμο του Ελ Αραμπί (53’) και λίγο αργότερα σε προβολή του Σο στον Ρέαμπτσουκ (56’), με τον διαιτητή να μην συγκινείται και να δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Η Άιντραχτ έδειχνε να ψάχνεται περισσότερο στην κόντρα και βρήκε το γκολ που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
Ήταν το 59ο λεπτό με τον Πασιένσια να βρίσκει τον χώρο, να πιάνει το δυνατό σουτ που δεν απομάκρυνε καλά ο Βατσλίκ, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ακολούθησε και ο Καμάντα πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 3-1.

Περισσότερα σε λίγο…


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ