aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΘρύλος με ψηλά το κεφάλι o Oλυμπιακός! (vid)

Θρύλος με ψηλά το κεφάλι o Oλυμπιακός! (vid)

Αποχαιρέτησε το Europa League σαν… θρύλος! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί, αλλά αυτό δεν έφτανε και έμεινε με το «αχ» και το «γαμώτο», κυρίως για την ήττα του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 που είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ των «κανονιέρηδων».

Το έκανε ξανά ο… killer Ελ Αραμπί (51′) και οι μάγκες του Πέδρο Μαρτίνς με εξαιρετική εμφάνιση, αλλά δεν κατάφεραν να χτυπήσουν και δεύτερη φορά για να προσθέσουν άγχος στους Λονδρέζους και να διεκδικήσουν τις, λιγοστές, πιθανότητες πρόκρισης που τους είχαν απομείνει. Την ίδια ώρα, ο Μπα με μια απερίσκεπτη αποβολή στο 82ο λεπτό έβαλε… τέλος στις προσπάθειες για διεκδίκηση του «θαύματος».

Τουλάχιστον, οι Πειραιώτες πήραν μια νίκη κυρίως για το πρεστίζ τους αλλά και για την βαθμολογία τους, όπως και για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ράνκινγκ. Παράλληλα, νίκησαν την Άρσεναλ για τρίτη διαδοχική φορά εκτός έδρας μετά την περσινή νίκη-πρόκριση με τον Ελ Αραμπί και εκείνο το μεγάλο «διπλό» με τον Φινμπόγκασον (2-3)!

Το ματς

Συντηρητικό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να δίνουν χώρο και μπάλα στους αντιπάλους τους και να τους κρατούν μακριά από την περιοχή του Σα. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, οδηγούσαν το παιχνίδι στα πλάγια αφού οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σφιχτό άξονα και δεν επέτρεπαν το κάθετο ποδόσφαιρο. Η Άρσεναλ, πάντως, λίγο έλειψε να «σοκάρει» τον Ολυμπιακό από το πουθενά, όταν ο Σα στην έξοδό του δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και μοίρασε στον Πεπέ έτοιμο γκολ, αλλά ο Σωκράτης κατάφερε να το αποσοβήσει. Στα «καπάκια», ο Σα με διώξιμο… ασίστ έβγαλε τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί, αλλά ο «killer» του Ολυμπιακού δεν τελείωσε όπως ξέρει τη φάση και έδωσε το δικαίωμα στον Λένο να το… βγάλει, με τον πάγκο των Πειραιωτών να μένει στη θέση του και να μην μπορεί να το πανηγυρίσει.

Στο 24ο λεπτό η Άρσεναλ απείλησε ξανά αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία, προσπαθώντας να τελειώσει τη φάση με το εξωτερικό, με τον Ολυμπιακό να αρχίζει να ισορροπεί το παιχνίδι και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες άρχισαν να κρατάνε μπάλα, να βγάζουν μεγαλύτερο πάθος και εγωισμό στο παιχνίδι. Ενδεικτικό και το σωτήριο τάκλιν του Φορτούνη στο 42ο λεπτό, κόβοντας την κόντρα… φωτιά της Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός είχε βγάλει το ημίχρονο με μηδέν, αν και είχε μηδέν και στην επίθεση και έπρεπε στην επανάληψη να βρει ένα γρήγορο γκολ για να αυξήσει τις ελπίδες του. Στο 48′ ο Φορτούνης απείλησε με σουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ελληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ αλλά κανένας συμπαίκτης του δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε και έψαχνε το γκολ και το… βρήκε! Ποιος άλλος; Ο… killer Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό φορ να κλείνει προς τα μέσα και να σουτάρει για να παγώσει το «Emirates» (0-1). Οι Πειραιώτες είχαν αγχώσει τους αντιπάλους τους και έβλεπαν ξανά να αυξάνονται οι ελπίδες τους. Παρόλα αυτά, έψαχναν ακόμη δύο γκολ.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν πάρει πολλά μέτρα στο γήπεδο, είχε αρκετά κενά και η ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή της Άρσεναλ προσπάθησε να τα τιμωρήσει. Ο Ολυμπιακός σώθηκε από τον… Σμιθ-Ρόου που έδιωξε άθελά του το σουτ του Πεπέ που κατέληγε στα δίχτυα (60′), με τον Μαρτίνς να ρίχνει Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Αρτέτα με Έντεγκααρντ και Παρτέι είχαν πάρει θέση στο γήπεδο και άρχιζαν να ισορροπούν το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει ωραία διαρκώς στην επίθεση αλλά να τα χαλάει με τις επιλογές του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ο Ομπαμεγιάνγκ έχανε τη μία φάση μετά την άλλη, είτε γιατί δεν έβρισκε τέρμα είτε γιατί τον σταματούσε ο Σα και δεν μπορούσε να πάρει το αίμα του… πίσω μετά την περσινή απίθανη ευκαιρία που είχε χάσει, αλλά αυτά δεν στοίχισαν στην ομάδα του. Πόσω μάλλον μετά την απερίσκεπτη ενέργεια του Μπα στο 82ο λεπτό, όταν αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, το πρώτο για μαρκάρισμα και το δεύτερο γιατί πέταξε την μπάλα με νεύρα! Οι αριθμητικές ισορροπίες είχαν ανατραπεί, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν… άδειοι στο φινάλε, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να νιώθουν περήφανοι για την μάγκικη εμφάνιση και προσπάθειά τους, όπως και για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη τους.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ