aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στους ομίλους… χαλαρά!

Σε ρυθμό… ρελαντί ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση και με τα γκολ των Ροντρίγκες (4′) και Τζαβέλλα (45′), κέρδισε με 2-0 την Ντιναμό Τιφλίδας και σφράγισε το εισιτήριό του για την αυριανή κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Είναι το δυσκολότερο «είδος» παιχνιδιού: επίσημο ματς που, όμως, θυμίζει έντονα… αγγαρεία. Τέτοιο ήταν το σημερινό του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντιναμό, καθώς μετά το 0-3 στο πρώτο ματς, η ρεβάνς έμοιαζε περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, παρά με αγώνα στον οποίο κρίνεται το εισιτήριο για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ακόμα κι αυτή η περίεργη «αγγαρεία», ωστόσο, δεν μπόρεσε ν’ αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ από τον στόχο του- τη νίκη, δηλαδή. Γι’ αυτό φρόντισε από νωρίς ο Γκάρι Ροντρίγκες που άνοιξε το σκορ στο 4′, ενώ ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

«Καθάρισε» από νωρίς

Ο ΠΑΟΚ είχε από την Τιφλίδα ήδη «τελειώσει» τη μισή και παραπάνω δουλειά και έμενε απλώς να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, στην Τούμπα, μπροστά στο κοινό του.

Οσοι πίστευαν πως ο επαναληπτικός θα ήταν απλώς μία τυπική διαδικασία, επιβεβαιώθηκαν, αφού από πολύ νωρίς οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, έβαλαν… στοπ στα όποια όνειρα μπορεί να είχαν οι Γεωργιανοί πριν τη σέντρα.

Μόλις στο 4’ ο Γκάρι Ροντρίγκες με έξοχη ενέργεια και ωραίο συνδυασμό με τον Φακούντο Περέιρα, άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο και επί της ουσίας εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ ουδέποτε απειλήθηκε από τους παίκτες της Ντιναμό, με τους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς από τα μέσα κι όλας του πρώτου ημιχρόνου να κατεβάζουν ταχύτητα, αφού έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα.

Οι «ασπρόμαυροι» απειλούσαν κυρίως από τα άκρα με τους ορεξάτους Ροντρίγκες και Κάμπος να δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 33’ ο ΠΑΟΚ έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Κρέσπο να μην προλαβαίνει τη μπάλα, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες.

Αστόχησε ο Κάμπος, ευστόχησε ο Τζαβέλλας

Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γκάρι Ροντρίγκες κέρδισε πέναλτι. Ο Τζάλμα Κάμπος ανέλαβε την εκτέλεσή του όμως ο Σκρίμπε, του είπε «όχι», διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Αφρικανός από τα έντεκα βήματα, το πέτυχε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι, Γιώργος Τζαβέλλας που με κεφαλιά, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Περέιρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ντιναμό, γράφοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με τυπική διαδικασία έμοιαζε και ήταν το δεύτερο ημίχρονο με τον Βλάνταν Ιβιτς να ρίχνει από νωρίς στο γήπεδο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αντί του Σάκχοφ, με τον Σέρβο τεχνικό να αλλάζει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Στο 50′ ο Περέιρα, έχασε τεράστια ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όταν από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό και χθες Σκρίμπε. Λεπτό με το λεπτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε συνεχώς, με το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ να ταξιδεύει στην Ελβετία και την αυριανή κλήρωση του Europa League, με τον Βαρέλα στο 88′ παραλίγο να μπαίνει και αυτός στον πίνακα των σκόρερ, όμως ο Αφρικανός αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από την μικρή περιοχή, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο (75′ Βαρέλα), Τζαβέλλας, Λέοβατς (65′ Κίτσιου), Σάκχοφ (57′ Μπίσεσβαρ), Κάνιας, Τσίμιροτ, Τζάλμα, Περέιρα, Ροντρίγκες.

Ντιναμό Τιφλίδας (Γιουράι Γιάραμπεκ): Σκρίμπε, Λομπχανίτζε, Αμισουλασβίλι, Τσιντσάτζε (74′ Βέλεφ), Ντβαλισβίλι, Παπουνασβίλι, Κιτεισβίλι (63′ Τσαντουρισβίλι), Παρουνασβίλι, Μικέλ Άλβαρο, Ρενέ Σάντος, Σπίτσιτς.

GREXIT: Ο Ρενέ Σάντος. Πολλά τα λάθη του στο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από τον Ροντρίγκες.

EUROGROUP: Ο Γκάρι Ροντρίγκες. Την είχε ανάγκη την εμφάνιση αυτή. Ηταν ο πιο δραστήριος του ΠΑΟΚ, πέτυχε γκολ, κέρδισε πέναλτι και ήταν μία διαρκή απειλή στην αντίπαλη άμυνα.

CAPITAL CONTROL:  Ισως το αποψινό παιχνίδι ήταν ένα από τα πιο… ξεκούραστα της μέχρι τώρα διεθνούς καριέρας του Αραλντ Λέχνερ. Πήρε άριστα….

ATM: Τα πάντα είχαν ξεκαθαρίσει από την Τιφλίδα. Ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν μία καλή εμφάνιση, με τους παίκτες του Δικεφάλου, από νωρίς να μπαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να πετύχουν γκολ κάτι που τελικά κατάφεραν «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

PLAN B: Ο Βλάνταν Ιβιτς δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Εδωσε φανέλα βασικού στους Κάνιας και Περέιρα και διατήρησε τον σχηματισμό 4-3-3. Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μπίσεσβαρ άλλαξε και το σύστημα του ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να παίζει μέχρι το φινάλε 4-2-3-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ