aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΣοκ για Λέστερ, οριακά η Μίλαν, χαλαρά στους «16» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Σοκ για Λέστερ, οριακά η Μίλαν, χαλαρά στους «16» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Η Σλάβια Πράγας έκανε την τεράστια έκπληξη με το 0-2 στη Λέστερ. Με ισοπαλία (1-1) και τύχη η Μίλαν, 0-0 και αγγαρεία η Γιουνάιτεντ. Πέρασαν Ρόμα, Γιουνγκ Μπόις, Ντ. Ζάγκρεμπ, Μπριζ.

Με το υπέρ της 0-4 στο πρώτο ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ήδη στην επόμενη φάση. Το πιστοποίησε και μαθηματικά στη ρεβάνς, όπου δεν δέχτηκε γκολ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επειδή κι εκείνη δεν σκόραρε. Μάλιστα συνέβαλε και το χαμένο πέναλτι της Σοσιεδάδ (13′ Ογιαρθάμπαλ). Εκεί τελείωσαν όλα για τους Βάσκους, με τους Αγγλους να συνεχίζουν χαλαρά στους «16» του Europa League


Τα… χρειάστηκε η Μίλαν

Το γρήγορο πέναλτι του Κεσί (9′) φάνηκε να στρώνει τον δρόμο της Μίλαν μετά και το 2-2 στη Σερβία. Ωστόσο, ο Μπεν άρχισε να βάζει δύσκολα στους Ροσονέρι. Αρχικά σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ισοφάρισε (24′). Από εκεί και μετά ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος και εάν δεν ήταν ο Ντοναρούμα με τις επεμβάσεις του, θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή. Τελικά με το 1-1 η Μίλαν πέρασε χάρη στα εκτός έδρας γκολ και όχι με την ανωτερότητά της.


«Μπαμ» της Σλάβια, σοκ για Λέστερ

Μπορεί η 3η ομάδα της Premier League να αποκλειστεί από τσεχική ομάδα και, μάλιστα, μέσα στην έδρα της; Την εποχή του κορονοϊού; Για πλάκα! Η Σλάβια Πράγας, εξαιρετικά στημένη αμυντικά στο Λέστερ, αιφνιδίασε την (απελπιστικά ανούσια) ομώνυμη ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, θριάμβευσε με 2-0 (49′ Πρόβοντ, 79′ Σίμα) και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς, προκρίθηκε πανηγυρικά και δίκαια στην φάση των «16».


Στο ρελαντί η Ρόμα

Μετά το 2-0 μέσα στην Πορτογαλία, η Ρόμα θα έπρεπε να έχει τάσεις… αυτοκτονίας για να κινδυνεύσει από την Μπράγκα στο «Ολίμπικο», έστω και αν οι Πορτογάλοι έδειξαν καλή εικόνα στην φάση ομίλων (ήταν στον όμιλο της ΑΕΚ). Ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος άφησε για λίγο στην άκρη την κόντρα του με τον προπονητή Πάουλο Φονσέκα, απλοποίησε νωρίς (24′) το έργο των Τζιαλορόσι, οι οποίοι έφτασαν σε άνετη νίκη με 3-1, με γκολ των Κάρλες Πέρεθ (75′) και Μπόρχα Μαγιοράλ (90’+1′), έχοντας χάσει νωρίτερα πέναλτι με τον Λορέντσο Πελεγκρίνι (72′). Η Μπράγκα, στο φινάλε, μείωσε με αυτογκόλ του Μπράιαν Κριστάντε (88′).

Διπλό στο 83’ και πρόκριση η Ντιναμό Κιέβου

Η αποχή της από τους «16» του Europa League κράτησε μόνο μία σεζόν. Η Ντιναμό Κιέβου, με τον νικητή του θεσμού στο παρελθόν (2008-09 με Σαχτάρ), Μιρτσέα Λουτσέσκου στο τιμόνι, επέστρεψε στα στάνταρ της, παίρνοντας μεγάλο διπλό πρόκρισης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Ουκρανοί είχαν μείνει στο 1-1 στον πρώτο αγώνα και στο φινάλε της ρεβάνς βρήκαν το «χρυσό» γκολ, χάρη στον Μπουγιάλσκι κι έτσι θα βρεθούν στην κληρωτίδα των «16» για 3η φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Κατάπιε» τις Ασπιρίνες η Γιουνγκ Μπόις

Μπορεί στην έδρα της να χαρίστηκε στη Λεβερκούζεν, επιτρέποντάς της να επιστρέψει από το 3-0 (4-3 τελικό σκορ), όμως, η Γιουνγκ Μπόις δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη στη ρεβάνς. Οι Ελβετοί αποτελείωσαν τις Ασπιρίνες, περνώντας με διπλό από τη «Bay Arena» και τιμώρησαν το σύνολο του Πέτερ Μπος για τα τραγικά λάθη και την αδυναμία τους να σκοράρουν. Στο 48’, ο Σιμπατσού άνοιξε το σκορ μετά από ανεπανάληπτη γκάφα του γκολκίπερ Λομπ, με τον Φασνάχτ να διαμορφώνει στο 86’ τον θρίαμβο των πρωταθλητών Ελβετίας και να σφραγίζει την παρθενική τους πρόκριση σε φάση των «16» στο Europa League.

Αφεντικό η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, απέκλεισε την Κράσνονταρ του Μπεργκ

Η Κράσνονταρ των πάμπολλων απουσιών, ανάμεσά τους και αυτή του τραυματία Μάρκους Μπεργκ αποδείχθηκε ιδανικό εμπόδιο για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μετά το διπλό στη Ρωσία (2-3), οι πρωταθλητές Κροατίας έκαναν το 2/2, με το γκολ του Όρσιτς στο 31’ να είναι αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση, μόλις για δεύτερη φορά στους «16» του Europa League (μετά το 2018-19).

Δείτε ΕΔΩ τα ματς των 19:55

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μίλαν – Ερυθρός Αστέρας 1-1 (3-3)
(9′ πεν. Κεσί – 24′ Μπεν)

Λεβερκούζεν – Γιουνγκ Μπόις 0-2 (3-6)
(48′ Ζορντάν, 86′ Φάσναχτ)

Μπριζ – Ντ. Κιέβου 0-1 (1-2)
(83′ Μπουγιάλσκι)

Ντ. Ζάγκρεμπ – Κράσνονταρ 1-0 (4-2)
(31′ Ορσιτς)

Λέστερ – Σλ. Πράγας 0-2 (0-2)
(49′ Πρόβοντ, 79′ Σίμα)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Σοσιεδάδ 0-0 (4-0)

Ρόμα – Μπράγκα 3-1 (5-1)
(24′ Τζέκο, 75′ Πέρεθ, 90’+1′ Μαγιοράλ – 88′ αυτ. Κριστάντε)

Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός 2-1 (2-4)
(23′, 44′ Ζάχαβι – 88′ Χασάν)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ