aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣφράγισε το εισιτήριο η Βασιλεία

Σφράγισε το εισιτήριο η Βασιλεία

Την παρουσία της στο Final 8 του Europa League, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, σφράγισε η Βασιλεία. Η ελβετική ομάδα, με «προίκα» το υπέρ της 3-0 στη Φρανκφούρτη, νίκησε ξανά την Άιντραχτ, αυτή τη φορά με 1-0 στο «Σεν Γιάκομπ Παρκ» και τσέκαρε πανηγυρικά το εισιτήριο.

Στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην «Άουφ Σάλκε Αρένα» του Γκελσενκίρχεν την προσεχή Τρίτη 11 Αυγούστου.

Το ματς:

Η Βασιλεία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7’ με τον Αλντερέτε, για να έρθει στο 19’ η απάντηση της Άιντραχτ με την κεφαλιά του Χίντερεγκερ, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Βίντμαρ (25’ και 26’) νικήθηκε δύο φορές από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Τραπ, για να ακολουθήσουν οι προσπάθειες από τους Ν’Ντικά (31’) και Κόστιτς (32’), που έστειλαν τη μπάλα έξω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Προφανώς και οι Ελβετοί δεν «καίγονταν» να σκοράρουν, αλλά και οι Γερμανοί που έψαχναν τουλάχιστον τρία γκολ, θα έπρεπε να είναι περισσότερο επιθετικοί και αποφασιστικοί.

Η Βασιλεία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 49’ με τον Βίντμαρ, αλλά και πάλι ο Τραπ είπε «όχι». Η Άιντραχτ πήρε μέτρα στο γήπεδο και παραλίγο να πάρει αυτή το προβάδισμα με τον Κορ στο 56’, αλλά ο Νίκολιτς αντέδρασε σωστά. Οι Γερμανοί πίεζαν προκειμένου να πετύχουν ένα γκολ, που θα άλλαζε τα δεδομένα, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν στην τελική προσπάθεια.

Με δεδομένο ότι χρειάζονταν τρία γκολ, όσο περνούσαν τα λεπτά, το έργο τους γινόταν ακόμη δυσκολότερο. Τελικά, παρότι είχε 21(!) τελικές προσπάθειες, εντούτοις, το γκολ πέτυχε στο 88’ με τον Φράι η Βασιλεία, που με σκορ 1-0 και δύο νίκες, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βασιλεία: Νίκολιτς, Βίντμερ, Αλντερέτε, Κούμαρτ, Πετρέτα, Τζάκα (87’ Μαρτσάντ), Στόκερ (66’ Βαν Βολφσβίνκελ), Φράι, Κάμπο, Παλούλου (66’ Βαν ντερ Βερφ), Καμπράλ (80’ Αντέμι).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Άμπραχαμ, Ν’Ντικά (46’ Χασέμπε), Χίντερεγκερ, Ντα Κόστα (67’ Τσάντλερ), Ρόντε (66’ Ιλσάνκερ), Κορ, Κόστιτς, Καμάντα, Σίλβα (46’ Πασιένσια), Ντοστ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ