aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΡόμα: Το εντυπωσιακό κορεό και η πιθανή σύνδεση με φασιστική οργάνωση!

Ρόμα: Το εντυπωσιακό κορεό και η πιθανή σύνδεση με φασιστική οργάνωση!

Η Puskàs Arèna έβραζε από πάθος καθόλη τη διάρκεια του τελικού του Europa League. Ακόμη και πριν από τη σέντρα, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, οι οπαδοί της Ρόμα φανέρωσαν την εξαιρετική χορογραφία τους στον ουρανό της Βουδαπέστης.

Ένα σύνολο από κόκκινες και κίτρινες κάρτες αποτελούσαν το υπέροχο μωσαϊκό που σχημάτιζε την επιγραφή: «Τα παιδιά της λύκαινας». Ή όπως ήταν στα ιταλικά η φράση: «Figli della lupa».

Η Λύκαινα του Καπιτωλίου είναι μπρούτζινο άγαλμα που απεικονίζει μια λύκαινα να θηλάζει τους μυθολογικούς δίδυμους ιδρυτές της Ρώμης -τον Ρωμύλο και τον Ρώμο- και φυσικά άμεσα ταυτισμένη με τους «τζιαλορόσι».

Ωστόσο figli della lupa ήταν και μια οργάνωση που δημιουργήθηκε από την Opera Nazionale Balilla (ιταλική φασιστική οργάνωση νεολαίας) κατά τη διάρκεια της 20ετούς φασιστικής περιόδου στην Ιταλία και στην οποία ανήκαν παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών και «φωνές» στην Ιταλία τονίζουν αυτή την σύνδεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ