aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΠειθαρχική έρευνα της UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Γκλεν Καμαρά

Πειθαρχική έρευνα της UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Γκλεν Καμαρά

Η UEFA ξεκίνησε την πειθαρχικές διαδικασίες για «πιθανά περιστατικά ρατσιστικών συμπεριφορών και διακρίσεων» κατά την ήττα των Ρέιντζερς από τη Σπάρτα Πράγας την περασμένη εβδομάδα στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο μέσος της σκωτσέζικης ομάδας, Γκλεν Καμάρα, υποστηρίζει ότι χλευάστηκε από οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Πέμπτης (30/09) στο «Στάδιο Λέτνα», τον οποίο η UEFA είχε αρχικά αποφασίσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθότι οι οπαδοί της Σπάρτα επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά κατά του Αουρελιέν Τσουαμένι της Μονακό στα προκριματικά του Champions League.

Η UEFA αποφάσισε ακολούθως να επιτρέψει σε 10.000 μαθητές να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τους πρωταθλητές της Σκωτίας. Η συμπεριφορά της κερκίδας κορυφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο κατά την αποβολή του Καμαρά, με τη διοίκηση της Σπάρτα να χαρακτηρίζει ως «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς των Σκωτσέζων και τον Τσέχο υπουργό Εξωτερικών Γιακούμπ Κουλχάνεκ να καλεί στο γραφείο του τον πρέσβη της Μ. Βρετανίας για να συζητήσει το θέμα.

Ο προπονητής των Ρέιντζερς, Στίβεν Τζέραρντ, ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον του τσεχικού συλλόγου, ενώ ο δικηγόρος του Καμάρα, Αάμερ Ανβάρ, ανέφερε πως η τσεχική κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη ευκαιρία «…για να αντιμετωπίσει τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό που υπάρχει στη χώρα τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ