aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΠάτησε τη Νάπολι, αλλά την… πάτησε η Μπαρτσελόνα!

Πάτησε τη Νάπολι, αλλά την… πάτησε η Μπαρτσελόνα!

Όλα… ανοιχτά! Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν τις μετουσίωσε σε γκολ και έμεινε στο 1-1 με τη Νάπολι στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα νοκ-άουτ playoffs του Europa League, με την πρόκριση να παραμένει ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Σωρεία χαμένων ευκαιριών από τους Καταλανούς, με τον Τόρες να ισοφαρίζει το γκολ του Ζιελίνσκι αλλά να σπαταλά ένα… τσουβάλι ευκαιρίες!

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος και έπαιζε καλύτερα. Ο Φεράν Τόρες ήταν εκείνος που κατά κύριο λόγο απειλούσε την εστία του Μέρετ, ωστόσο όσες ευκαιρίες και να είχε δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε κάποιο γκολ.

Αντίθετα η Νάπολι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 29’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Ζιελίνσκι έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα, ο Τερ Στέγκεν έδιωξε, αλλά ο Πολωνός πήρε το ριμπάουντ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για το πρώτο ημίχρονο.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, οι «μπλαουγκράνα» πίεζαν αλλά δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα για να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι. Ο Τραορέ έπαιρνε προσπάθειες, ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είχε φανεί όμως και το γεγονός πως η Νάπολι έπαιζε αρκετά κλειστά, κράτησε στο μηδέν τους Καταλανούς.

Η Νάπολι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε δυνατά και με τους Οσιμέν, Ινσίνιε απειλούσε, αλλά όσο περνούσε η ώρα η Μπαρτσελόνα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και τον απόλυτο έλεγχο. Στο 58’ ο Τραορέ έκανε τη σέντρα αλλά η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του Μέρετ. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, καθώς η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Ζεσούς και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Φεράν Τόρες στο 59ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα και έκανε το 1-1 για την Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Τσάβι πίεζε πολύ στην συνέχεια του αγώνα, απειλούσε και δημιουργούσε φάσεις τις οποίες όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ και Τόρες έχασαν σωρεία ευκαιριών, αφού δεν μετέτρεψαν τις φάσεις τους σε γκολ.

Τα λεπτά περνούσαν, η Μπαρτσελόνα πίεζε όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι δυο ομάδες να δίνουν ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στην ρεβάνς για τους «16» του Europa League!


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ