aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Άρη!

Οι Θεσσαλονικείς ήταν απρόσεκτοι και είχαν κάκιστη αμυντική συμπεριφορά, οι Νορβηγοί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του -τιμωρημένου- Σάββα Παντελίδη και με το 3-0 βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Europa League.

Ο Έικρεμ στο 27ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του, εκτέλεσε τον Κουέστα για το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο πορτιέρε του Άρη έκανε τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γράψουν το 2-0 με τον Χέσταντ! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Έλινγκσεν στο 88ο λεπτό με μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να του στρώνεται από κακή απομάκρυνση των φιλοξενούμενων.

Με δέκα παίκτες από το 63ο λεπτό ο Άρης λόγω σωστής αποβολής του Βέλεθ, με τον Ισπανό στόπερ να τραυματίζεται κιόλας στον οπισθιο μηριαίο. Πλέον, ο Άρης ψάχνει ένα… θαύμα και μια τέλεια εμφάνιση στον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα για να πάρει την πρόκριση, η οποία πλέον είναι αρκετά μακριά!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Έρλινγκ Μόε παρέταξε τους Νορβηγούς με διάταξη 4-2-3-1 και τον Κράνινξ κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας βρίσκονταν οι Χάραλντσεϊντ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν και Χάουγκεν, ενώ μπροστά τους στα χαφ ήταν οι Χουσαΐν, Άουρσνες. Οι Χέσταντ, Έικρεμ και Ομοϊγιουάνφο αποτελούσαν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζέιμς.

Από την άλλη μεριά, ο τιμωρημένος Σάββας Παντελίδης κατέβασε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3 στο πρώτο ματς με την Μόλντε στη Νορβηγία και σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού, προχώρησε σε μία αλλαγή. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ και Κόρχουτ στην τετράδα της άμυνας. Μπάσα, Σάσα και Ματίγια η τριπλέτα στον άξονα, με τους Ντιγκινί και Τόνσο να πλαισιώνουν τον Ιντέγε στην επίθεση.

Το ματς

Ο Σάββας Παντελίδης θέλησε με την τριπλέτα που επέλεξε στον άξονα να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και το κατάφερε. Οι «κίτρινοι» διατηρούσαν τον έλεγχο και την κατοχή, κυκλοφορούσαν κυρίως στο δικό τους μισό σωστά την μπάλα και προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν πολύ κοντά τις γραμμές τους και έπαιζαν πιο «σφιχτά». Η πρώτη τελική ήρθε στο 5’ για τον Άρη με το σουτ του Σάσα να περνάει λίγο άουτ, με τους Θεσσαλονικείς να πατάνε καλύτερα αλλά να δυσκολεύονται να φτιάξουν φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Το πρώτο 25λεπτο πέρασε άνετα για τον Άρη αλλά λίγο αργότερα ήρθε το… σοκ. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Τζέιμς βγήκε πρώτος στην μπάλα και την διατήρησε προ του Ροζ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι… έκρυψαν την μπάλα και μετά από τρομερό passing game, ο Άουρσνες έστρωσε στον Έικρεμ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουέστα (1-0). Οι παίκτες του Παντελίδη είχαν παγώσει από το γκολ των γηπεδούχν που ήρθε από το πουθενά αλλά σαν να μην έφθανε αυτό, βρέθηκαν με δύο τέρματα στην… πλάτη! Ο Κουέστα έκανε τραγικό λάθος αφού δεν κατάφερε να τροφοδοτήσει τον Μπάσα αλλά αντίπαλό του, με τον Βέλεθ να διώχνει αρχικά πάνω στη γραμμή το σουτ του Ομοϊγουάνφο αλλά στη συνέχεια ο Χέσταντ πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ σκόραρε για το 2-0.

Οι παίκτες του Άρη έμοιαζαν… χαμένοι και συνάμα απογοητευμένοι αλλά έπρεπε να το παλέψουν και να ψάξουν τουλάχιστον το εκτός έδρας γκολ ενόψει της ρεβάνς. Όσο περνούσαν τα λεπτά και πλησιάζαμε στο τέλος του ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς πίεζαν, κέρδισαν τέσσερα κόρνερ αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κανένα από αυτά και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το διπλό σφύριγμα του διαιτητή. Μία από τα ίδια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα και να φτιάχνουν ορισμένες φάσεις αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Και λίγο έλειψε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο μέρος να βρεθούν πίσω στο σκορ με τρία γκολ διαφορά αλλά ο Σούντγκρεν ως απομηχανής Θεός δεν επέτρεψε στον Ομοϊγουάνφο να σκοράρει!

Ο Άρης μετά το πέρας μια ώρας παιχνιδιού είχε ισορροπήσει αλλά την… πάτησε ξανά από ένα λάθος του Βέλεθ, ο οποίος δεν πρόλαβε ποτέ τον Τζέιμς και του… ξεχείλωσε την φανέλα, αντικρίζοντας σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα. Το ματς πήγαινε από το κακό στο χειρότερο για τους φιλοξενούμενους, ο Σάββας Παντελίδης προσπαθούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα από τον πάγκο αλλά είδε ακόμη ένα λάθος των παικτών του να προσφέρει και τρίτο γκολ στους Νορβηγούς, με τον Έλιγκσεν στο 88ο λεπτό με «ξερό» σουτ στην κίνηση. Κάπως έτσι, ο Άρης έφυγε από την Νορβηγία με τρία γκολ στην… πλάτη (3-0) και ψάχνει μια τρελή βραδιά σε μία εβδομάδα για να κάνει το θαύμα και να προκριθεί στα πλέι οφ.

Μόλντε: Κράνινξ, Χάραλντσεϊντ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάουγκεν, Χουσαΐν (74’ Έλιγκσεν), Άουρσνες, Χέσταντ, Έικρεμ, Ομοϊγουάνφο (85’ Κνούτζον), Τζέιμς.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (68’ Δεληζήσης), Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Ιντέγε (81’ Λάρσον), Τόνσο (74’ Φετφατζίδης).

Διαιτητής: Μαουρίσιο Μαριάνι (Ιταλία)

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση!

5′ Σουτ του Σάσα έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ. Πρώτη καλή τελική για τον Άρη.

20′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, έδιωξε με υπερένταση ο Κράνινξ και στη συνέχεια κέρδισε το επιθετικό φάουλ.

23′ O Σάσα κλέβει την μπάλα και… εφορμά προς την αντίπαλη περιοχή, καθυστερεί να πασάρει ή να σουτάρει και χάνεται η ευκαιρία για τον Άρη.

27′ Γκολ για την Μόλντε, 1-0. Τρομερή συνεργασία των γηπεδούχων που… κρύβουν την μπάλα με τους Τζέιμς, Χάραλντσεϊντ και Χέσταντ, τελικός αποδέκτης ο Έικρεμ ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση δεν αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Κουέστα. 1-0 η Μόλντε, παρότι δεν ήταν καλύτερη αλλά οι παίκτες της κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πρώτη τους καλή ευκαιρία.

32′ Γκολ για την Μόλντε, 2-0. Τραγικό λάθος του Κουέστα που προσπάθησε να βρει τον Μπάσα αλλά βρήκε τον Άουρσνες, αυτός πέρασε τον πορτιέρε του Άρη αλλά έκανε το… τσαφ, με την μπάλα να φτάνει στον Ομοϊγουάνφο, αυτός έκανε το σουτ το οποίο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Βέλεθ. Ο Χέσταντ πήρε το ριμπάουντ και με εξουδετερωμένο τον Κουέστα, έστειλε με αριστερό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

40′ Ευκαιρία για τον Άρη. Ωραία προσπάθεια και σουτ του Ντιγκινί με το αριστερό, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κράνινξ.

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο! Η Μόλντε προηγείται με 2-0 του Άρη παρότι δεν ήταν καλύτερη, με τους Θεσσαλονικείς να πληρώνουν την κακή αμυντική συμπεριφορά τους σε διάστημα πέντε λεπτών όταν δέχτηκαν και τα δύο τέρματα.

46′ Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο.

52′ «Χλιαρό» σουτ του Ιντέγε, μπλόκαρε ο Κράνινξ.

54′ Απίθανη ευκαιρία για την Μόλντε! Ο Τζέιμς έκανε τη σέντρα, ο Ομοϊγουάνφο το μονοκόμματο σουτ ανάμεσα στο ύψους του πέναλτι και της μικρής περιοχής αλλά ο Σούντγκρεν έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή!

63′ Αποβολή για τον Άρη! Ο Τζέιμς τσιμπάει την μπάλα και την πετάει μπροστά προσπερνώντας τον Βέλεθ, ο οποίος τον τράβηξε παρατεταμένα και δεν του επέτρεψε να φύγει απέναντι από τον Κουέστα. Σωστή η αποβολή του στόπερ του Άρη, δεν πήγε σε καμία στιγμή για την μπάλα αλλά για να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να φύγει σε θέση τετ-α-τετ.

88′ Γκολ για την Μόλντε, 3-0. Ο Έλινγκσεν με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας των Θεσσαλονικιών, έγραψε το 3-0.

Τέλος στο ματς. Ο Άρης ηττήθηκε με 3-0 από την Μόλντε στη Νορβηγία και πλέον το έργο του για πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ γίνεται πολύ δύσκολο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ