aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟι 100 πιο ακριβοπληρώμενοι παίκτες στον πλανήτη

Οι 100 πιο ακριβοπληρώμενοι παίκτες στον πλανήτη

To CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Ερευνών) δημοσίευσε λίστα με τους 100 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Η προσέγγιση των αριθμών γίνεται με επιστημονική βάση και στο στατιστικό μοντέλο υπολογίζονται εκτός από την απόδοση του παίκτη με λεπτά και γκολ και τα χαρακτηριστικά, όπως ηλικία και συμβόλαιο.

Το περασμένο καλοκαίρι η μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η πιο ακριβή στην ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο ο Γάλλος μέσος δεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με το CIES, ο πιο ακριβός παίκτης είναι ο Νεϊμάρ με 246.8 εκατομμύρια ευρώ, με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα να αφήνει δεύτερο τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος η αξία του υπολογίζεται γύρω στα 170 εκατ. ευρώ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που κατέκτησε τα πάντα την προηγούμενη χρονιά, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο βρίσκεται στην 7η θέση και θεωρείται απίθανο να ανέβει στην κορυφή, καθώς βαδίζει στο 31ο έτος της ηλικίας του.

Εντός της 10άδας είναι δύο ποδοσφαιριστές της Τότεναμ, ο Χάρι Κέιν και ο Ντέλε Άλι, οι οποίοι διαπρέπουν με τους «πετεινούς» και έχουν προσελκύσει πολλές ομάδες. Εδώ η λίστα με τους 100 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ