aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟι 10 πιο όμορφες φανέλες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (pics)

Οι 10 πιο όμορφες φανέλες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (pics)

Tρεις ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με τις ποδοσφαιρικές εμφανίσεις επέλεξαν τις 10 κορυφαίες φανέλες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το θέμα, όμως, είναι πάντα υποκειμενικό και σηκώνει πολύ συζήτηση. Oι ιστοσελίδες The Football Atic, True Colours Football Kits, Design Football, ένωσαν τις δυνάμεις τους και επέλεξαν τις 10 πιο όμορφες εμφανίσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

10. Εθνική Αγγλίας (1980-82)

Πιθανώς η πιο όμορφη φανέλα που φόρεσε η Εθνική Αγγλίας, σίγουρα αυτή που έμεινε στην μνήμη όλων. Απλή όμορφη, με την σφραγίδα της Admiral, στα χρώματα της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας.

9. Αφρική (2010-11)

Πρόκειται για την επετειακή φανέλα που έβγαλε η Puma το 2010 για να τιμήσει τις 14 αφρικανικές χώρες που ντύνονταν από αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

8. Νιούκαστλ (1995-97)

Θρυλική αξέχαστη φανέλα για την ομάδα του Άλαν Σίρερ και της παρέας του, με τον χορηγό να «δένει» υπέροχα με την εμφάνιση.

7. Εθνική Γαλλίας (1984-86)

Αξέχαστη φανέλα των «τρικολόρ», με την οποία ο Μισέλ Πλατινί και η παρέα του κατέκτησαν το Euro’84. Έφερε γούρι, αφού με μία ανάλογη φανέλα, η Γαλλία κέρδισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

6. Γιουβέντους (1985)

Οι ίδιοι οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» επέλεξαν την φανέλα του 1985 ως την πιο όμορφη στην ιστορία της Γιουβέντους. Από εκεί και μετά τα σχόλια περιττεύουν…

5. Λίβερπουλ (1985-87)

Μοιάζει με μία απλή, κλασική φανέλα, αλλά η απλότητα της είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει. Με αυτή την εμφάνιση πιθανώς η Λίβερπουλ να έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην ιστορία της.

4. Δανία (1986-87)

Μία απίθανη φανέλα από την Humel, που φορέθηκε στο Μουντιάλ του 1986 και έκλεψε καρδιές, χάρη στο επαναστατικό της σχέδιο, που παραμένει ακόμα και σήμερα αξέχαστο.

3. Ολλανδία (1988)

Με αυτή την φανέλα η Ολλανδία κατάφερε μετά από αμέτρητους χαμένους τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις να κατακτήσει το Euro 88, ως εκ τούτου έμεινε στην ιστορία.

2. Αγγλία (2009-10)

Μπορεί να μοιάζει εντελώς απλή κι όμως αυτή η φανέλα παραμένει αυτή με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των εμφανίσεων της Εθνικής Αγγλίας!

1. Γερμανία (1988-91)

Ένα επαναστατικό σχέδιο που άλλαξε όλη την λογική στον σχεδιασμό των εμφανίσεων. Με αυτή τη φανέλα η Γερμανία κατέκτησε το Euro του 1988.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ