aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟ ηγέτης Τσόρι λύτρωσε το φάντασμα του Ολυμπιακού!

Ο ηγέτης Τσόρι λύτρωσε το φάντασμα του Ολυμπιακού!

Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται και ο Τσόρι έγινε ο άνθρωπος που έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League, όταν τα πράγματα στο «Καραϊσκάκη» είχαν στραβώσει κόντρα στην Αρούκα.

Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το κακό κοουτσάρισμα του Μπέντο, οδήγησαν με γκολ του Γκέγκε (80΄) το ματς στην παράταση, όμως ο Αργεντινός λύτρωσε τους ερυθρόλευκους (95′) και στη συνέχεια ο Ιντέγε (113’) κλείδωσε τη νίκη με σκορ 2-1 στο «Καραϊσκάκη».

Το ματς:

Αρκετά προσεκτικές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι Πορτογάλοι πίεσαν ψηλά θέλοντας να αγχώσουν τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, χωρίς όμως αποτελέσματα. Απ’ την πλευρά τους οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου και να βρουν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα τους έλυνε τα πόδια, αλλά δεν έβγαλαν κάποια καθαρή ευκαιρία.

Η Αρούκα έδειξε να ξεθαρρεύει μετά το 20λεπτο όταν παγώνοντας τον ρυθμό και παράλληλα εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων στα στημένα άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις (24’, 32’). Οι παίκτες του Μπέντο ξύπνησαν και πίεσαν αξιοποιώντας τον άξονά τους, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τους Ιντέγε (36’) και Ντε λα Μπέγια (41’). Οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν στα τελευταία λεπτά να μπλοκάρουν τους Πειραιώτες και το τελευταίο σφύριγμα στο «Καραϊσκάκη» βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Αδικαιολόγητο άγχος έβγαλε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου στο Φάληρο. Η Αρούκα μπήκε πιο δυνατά και κυκλοφορούσε την μπάλα πιο ουσιαστικά. Μάλιστα, βλέποντας πως δεν απειλείται στα μετόπισθεν η ομάδα του Βιντιγκάλ έριξε το βάρος στην επίθεση όμως στις δύο μεγάλες της ευκαιρίες ο Γκονζάλες πρώτα δεν σημάδεψε σωστά (57’) και στη συνέχεια (65’) είδε τον Καπίνο να του λέει «όχι».

Οι Πειραιώτες διατηρώντας την κατοχή της μπάλας κατάφεραν να κόψουν τον ρυθμό των Πορτογάλων, χωρίς ωστόσο να τους απειλήσουν ιδιαίτερα παρά τις προσπάθειες του Πάρντο. Στα τελευταία λεπτά η Αρούκα τα έπαιξε όλα για όλα κι έφτασε στο γκολ με τον Γκέγκε (80’), που εκμεταλλεύτηκε νέα αδράνεια στην περιοχή του Καπίνο έπειτα από στημένη φάση. Το γήπεδο «πάγωσε», οι παίκτες του Μπέντο αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την παράταση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Εσκόφ.

Το νερό μπήκε στο… αυλάκι για τον Ολυμπιακό με την είσοδο του Τσόρι. Ο Αργεντινός αφού έφτιαξε μια ευκαιρία, στη συνέχεια έδωσε την απάντηση για τους ερυθρόλευκους με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 95ο λεπτό. Η κερκίδα πήρε ξανά τα πάνω της κι από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα για τους Πειραιώτες, που ευνοήθηκαν από την έλλειψη καθαρού μυαλού από την πλευρά της Αρούκα. Έτσι, ήρθε και το γκολ της νίκης με τον Ιντέγε στο 113΄ να διαμορφώνει το τελικό 2-1, που έστειλε την ομάδα του Μπέντο στην κλήρωση των ομίλων.

Ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91’ Τσόρι), Φορτούνης (73’ Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99’ Μανθάτης), Ιντέγε

Στον πάγκο: Λεάλι, Πουλίδο, Βούρος, Ζντιέλαρ

Αρούκα (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90+3’ Βαλέντε), Ντε Ζεσούς, Γκεγκέ, Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια (77’ Ματέους), Γκονζάλες

Στον πάγκο: Άντερσον, Βίτορ, Γκοϊάνο, Σακραμέντο, Λόπες

Διαιτητής: Αλεκσέι Εσκόφ (Ρωσία)

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ