aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟ Ενκουνκού έστειλε τη Λειψία στους «4» και άφησε εκτός την Αταλάντα (vid)

Ο Ενκουνκού έστειλε τη Λειψία στους «4» και άφησε εκτός την Αταλάντα (vid)

Ευρώπη ήταν και… πάει για την Αταλάντα! Οι «μπεργκαμάσκι» εμφάνισαν τις γνωστές παθογένειες στο Μπέργκαμο και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τη Λειψία (0-2), μένοντας εκτός συνέχειας του Europa League.

Πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά οι «ταύροι», που είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Ενκουνκού ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ για τον θρίαμβο των Γερμανών μέσα στο «Gewiss Stadium». Δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη η Αταλάντα!

Το ματς είχε καλό ρυθμό εξ αρχής, αλλά οι δύο ομάδες έπαιρναν μικρότερα ρίσκα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που ήταν… ροντέο από το πρώτο λεπτό. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 17’ όταν ο Γκουλάστσι έβγαλε το δυνατό σουτ του Μαλινόφσκι και στα… καπάκια η Λειψία έφυγε στην κόντρα-επίθεση, με τον Λάιμερ να σπάει στον επερχόμενο Ενκουνκού ο οποίος έγραψε το 1-0. Κουπμάινερς και Φρόιλερ απείλησαν με σουτ, αλλά δεν βρήκαν στόχο με το ημίχρονο να βγαίνει με τη Λειψία μπροστά στο σκορ.

Με την Αταλάντα να έχει τα ηνία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τους «μπεργκαμάσκι» να φωνάζουν για χέρι-πέναλτι, το οποίο δεν δόθηκε μετά και την εξέταση του VAR από τον Λαόθ. Στο 55’ ο Μούσο έκανε τραγικό λάθος, αλλά πρόλαβε να το διορθώσει πριν ο Λάιμερ σκοράρει σε κενή εστία, με τον Γκασπερίνι να φορτώνει παίκτες στον άξονα και στην επίθεση, αλλά το επιθυμητό γκολ να μην έρχεται.

Τελικά, σε μία ακόμη κόντρα-επίθεση, ο Ενκουνκού κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του Μούσο, με τον Γάλλο επιθετικό να σκοράρει από την άσπρη βούλα για να κλειδώσει τη νίκη (0-2) και την πρόκριση για τη Λειψία.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ