aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜε 4άρα και ρεκόρ Σελάγια σφράγισε την πρόκριση ο Απόλλωνας!

Με 4άρα και ρεκόρ Σελάγια σφράγισε την πρόκριση ο Απόλλωνας!

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Φέρτε του τον επόμενο γιατί με αυτόν… ξεμπέρδεψε! Ο Απόλλωνας επικράτησε 4-0 της Ζαλγκίρις Κάουνο στο ΓΣΠ στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Λεμεσού είχε το «μαξιλαράκι» από τον πρώτο αγώνα (2-0) και έτσι στο γήπεδο της πρωτεύουσας εξασφάλισε την πρόκριση για τον δεύτερο προκριματικό.

Σοβαροί και… επιθετικοί οι κυανόλευκοι, μπήκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ με γκολ του Σελάγια στο 5’ και έτσι απλοποίησαν ακόμη περισσότερο τα δεδομένα. Ο Αργεντινός πέτυχε και τα δύο επόμενο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του μετά από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Μάλιστα, έφτασε τα 12 γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα του Απόλλωνα και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Επίσης είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, καθώς πρώτος είναι ο Τρισκόφσκι με 17.

Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο του Γιάννη Γιαννιώτα με τη φανέλα των κυανόλευκων καθώς αγωνίστηκε για περίπου 30 λεπτά. Επίσης επέστρεψε στην… δράση και ο Χάμπος Κυριάκου ο οποίος πέρασε στο ματς το τελευταίο 20λεπτο, ενώ υπενθυμίζουμε πως η τελευταία του παρουσία σε επίσημο αγώνα καταγράφηκε στις 17 Μαρτίου στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ για την 25η αγωνιστική.

Το ματς…

Θέλησε να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκρισης ο Απόλλωνας και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα». Ο Σελάγια στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα μετά από κοντινό πλασέ, ενώ προηγήθηκε εξαιρετικός συνδυασμός μεταξύ του Πίττα και του Πέδρο. Μάλιστα ο νεαρός Κύπριος επιθετικός απείλησε στο 24’ με κοντινή κεφαλιά η οποία βρήκε σε ετοιμότητα τον Μικελίονις.

Οι Πέδρο-Περέιρα προσπάθησαν και αυτοί να σκοράρουν όμως τα σουτ τους δεν κατέληξαν στην αντίπαλη εστία, ενώ και ο Αγκίρε στο 36’ απείλησε εκ νέου. Όσον αφορά τους Λιθουανούς δεν κρατούσαν μπάλα, όμως σε δύο σουτ που επιχείρησαν βρήκαν «ετοιμοπόλεμο» τον Μολ που απέκρουσε με τις γροθιές και τα πόδια αντίστοιχα. Η ομάδα της Λεμεσού έκανε το 2-0 στο 42’ όταν ο Σελάγια ευστόχησε από τα 11 βήματα. Προηγουμένως προηγήθηκε φάουλ εντός περιοχής από τον Σίλβα στον Αργεντινό και ο ρέφερι σωστά έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο μέρος η Ζαλγκίρις μπήκε πιο επιθετικά και στο 46’ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τους Κουσνάουσκας και Φικουερέδο να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάκα σε κενή (!) εστία. Ωστόσο ο Απόλλωνας στο 58’ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι μετά από φάουλ του Σίλβα στον νεοεισελθόν Γιαννιώτα, και ο Σελάγια ανέλαβε την εκτέλεση για το 3-0. Στο 83’ οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το τελικό 4-0 όταν μετά από σουτ του Περέιρα, ο Σάλαϊ μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίκτυα.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Βασιλείου, Σάλαϊ, Ουεντραόγκο, Πέδρο, Σατσέτι, Μάρκοβιτς (70′ Χάμπος Κυριάκου), Περέιρα, Αγκίρε (57′ Γκακπέ), Πίττας (57′ Γιαννιώτας), Σελάγια.

Ζαλγκίρις (Μιντάουγκας Τσέπας): Μικελίονις, Ντάπκους (46′ Σαντάουσκας), Κλιμαβίτσιους, Σίλβα (61′ Κλονιούνας), Σίρβς, Γκαλκεβίτσιους, Πιλιμπάιτς, Σιλικάιτις, Μπούσμαν, Κουσνάουσκας (71′ Ανίσας), Φικουερέδο.

Σκόρερ: 5′, 42′ (πεν.), 59′ (πεν.) Σελάγια, 81′ Σάλαϊ / –

Κίτρινες: – / Φικουερέδο, Σίλβα

Αποβολές:

Διαιτητής: Βλάντιμιρ Μοσκάλεφ

Α’ βοηθός: Έγκον Μπολκχοβίτιν

Β’ βοηθός: Βλαντιμίρ Μινέβιχ

Τέταρτος: Βασίλι Καζάρτσεφ

________________________________________________________________________________________________________


________________________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ