aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜάγια από Λιβάια, διπλό στη Ρουμανία η ΑΕΚ

Μάγια από Λιβάια, διπλό στη Ρουμανία η ΑΕΚ

Όσοι παρακολουθούσαν την καθημερινότητα της ΑΕΚ από κοντά γνώριζαν πως ο Μιγκέλ Καρντόσο προσανατολιζόταν στο να παρατάξει την ΑΕΚ στην Ρουμανία αφήνοντας τον Λιβάγια στον πάγκο και ξεκινώντας στη βασική 11άδα τον Κλωναρίδη ως μοναδικό προωθημένο στο 4-2-3-1 του. Και πράγματι, έτσι έγινε. Δεν είναι ωστόσο να απορεί κανείς με το γεγονός ότι ήταν ο Κροάτης, όταν μπήκε σαν αλλαγή που καθόρισε το ματς: δημιουργός του 0-1, σκόρερ του 0-2 και χάρμα οφθαλμών εν γένει, ο Λιβάγια οδήγησε μόνος του την ΑΕΚ στη νίκη και -αν δεν υπάρξει κάποια συνταρακτική έκπληξη στον επαναληπτικό- στα play off του Europa League.

Η ΑΕΚ πάντως ξεκίνησε εξαιρετικά μουδιασμένα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρη η διαφορά ετοιμότητας των δυο ομάδων. Η Κραϊόβα άλλωστε έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια από την ομάδα του Καρντόσο και αυτό φαινόταν από τις άστοχες ενέργειες των παικτών της ΑΕΚ και την έλλειψη συνοχής στο παιχνίδι της. Η ελληνική ομάδα ωστόσο είναι σαφέστατα πιο ποιοτική από την αντίπαλό της και όσο περνούσε η ώρα αυτό φαινόταν.

Ο Λιβάγια αντικατέστησε τον Κλωναρίδη πριν τελειώσει το ημίχρονο (ο Έλληνας επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) και με την είσοδό του στο ματς έδειξε πως με την κλάση του μπορεί εύκολα να δώσει την νίκη στην Ένωση απλά και μόνο με μια ενέργειά του. Τελικά, την έδωσε με δύο! Η σέντρα πάρε-βάλε προς τον Μάνταλο που με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 59΄ στο 85′ τελείωσε με δυνατό σουτ από καλή θέση το παιχνίδι διαμορφώνοντας το 0-2.

Η Ένωση έφυγε έτσι σχετικά εύκολα με το διπλό στα χέρια της από την Ρουμανία και πλέον το μυαλό της είναι ουσιαστικά στα play off.

TΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Σέντρα αγώνα.

5′ Δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Χουλτ από τον Μπρίτσεαγκ.

15’Μακρινό σουτ του Μπάνκου, μπλόκαρε στη δεξιά γωνία ο Μπάρκας.

20′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ: Φοβερή προσπάθεια του Παουλίνιο που περνάει τον Μπάνκου γυρίζει την μπάλα και ο Μάνταλος σε κενή εστία άουτ με πλασέ στην κίνηση.

25′ Διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες. Απίστευτη η ευκαιρία του Μάνταλου από την καταπληκτική ενέργεια του Παουλίνιο στο 20ο λεπτό.

39′ Έχει ζητήσει αλλαγή ο Κλωναρίδης. Στη θέση του ο Λιβάια.

43’Σουτ του Ρομάν άουτ.

45+2′ Ένα-δύο Μάνταλου-Λιβάια, ο Κροάτης σουτάρει στην αγκαλιά του πορτιέρε της Κραϊόβα.

45+3′ Τέλος ημιχρόνου. Παρότι η ΑΕΚ έχει θέματα και στην ανάπτυξη και στο τρανζίσιον, έχει τις καλύτερες ευκαιρίες με τον Μάνταλο στο 20′ μετά το υπέροχο γύρισμα του Παουλίνιο, αλλά και την κεφαλιά του Βράνιες που έγφυγε άουτ στο 40′.

46′ Σέντρα β’ μέρους

48’Με διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας, μπήκε η ΑΕΚ στην επανάληψη.

54′ Ευκαιρία για την Κραϊοβα! Ο Μπαρμπούτ γυρίζει στον Ρομάν, αυτός σουτάρει άουτ.

60′ ΓΚΟΛ ο Μάνταλος. Ο Σιμόες έκλεψε στο κέντρο, η μπάλα έφτασε στον Ζεράλδες, που άνοιξε στον Λιβάια. Ο Κροάτης έβγαλε υπέροχη σέντρα στην πλάτη της άμυνας των Ρουμάνων και ο Μάνταλος με υπέροχη κεφαλιά κάνει το 0-1 για την ΑΕΚ.

65′ Ο Ολιβέιρα αντί του Βέρντε. Ο Ζεράλδες θα πάει αριστερά λογικά και ο Λιβάια πίσω από τον Πορτογάλος φορ και ο Μάνταλος δεξιά.

75′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ: Ο Λιβάια μοιράζει ωραία στον Παουλίνιο, αυτός από δεξιά το γύρισμα για ελάχιστα εκατοστά δεν προλαβαίνει ο Ολιβέιρα.

85′ ΓΚΟΛ ο Μάρκο Λιβάια. Φοβερή ασίστ του Παουλίνιο που βγάζει μόνο τον Λιβάια από δεξιά και αυτός με κεραυνό τινάζει τα δίχτυα των Ρουμάνων για το 0-2.

90+5′ Κόρνερ η Κραϊόβα.

Τέλος αγώνα. Ακολουθεί ρεπορτάζ…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μπριτσεάγκ, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Ματέιου, Κιτσαλντάου, Ιάνοφ, Βαταγελου, Μπάρμπουτ, Ρόμαν.

ΑΕΚ Αθηνών (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Χουλτ, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμάο, Σιμόες, Ζεράλδες, Μάνταλος, Βέρντε, Κλωναρίδης.

Σκόρερ:

Κίτρινες: 

Αποβολές:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ