aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΛίβερπουλ: Τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League μετά την ήττα από τη Νάπολι

Λίβερπουλ: Τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League μετά την ήττα από τη Νάπολι

Εφιαλτική ήταν η πρεμιέρα της Λίβερπουλ στους ομίλους του Champions League φέτος. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υπέστη βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Νάπολι (4-1), ενώ βρέθηκε να χάνει και 4-0 με τον Λουίς Ντίαζ να σημειώνει το γκολ της παρηγοριάς.

Ήταν μια καταστροφική νύχτα για τους Reds και τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία Gracenote -που παρέχει μεταδεδομένα και τεχνολογίες αυτόματης αναγνώρισης περιεχομένου- δείχνουν ότι μπορεί να μην περάσει από τη φάση των ομίλων.

Μετά τον πρώτο γύρο των αγώνων του Champions League, η Gracenote υπολόγισε ποιες ομάδες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν το Europa League της τρέχουσας σεζόν και η Λίβερπουλ είναι τέταρτη στη λίστα.

Οι Reds, θα πέσουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αν τερματίσουν τρίτοι στον όμιλό τους στο Champions League και λέγεται ότι έχουν 6% πιθανότητες να σηκώσουν το τρόπαιο στη Βουδαπέστη τον ερχόμενο Μάιο.

Θεωρείται πιο πιθανό να το κάνουν από ότι η Ρεάλ Μπέτις (5%), η Ρόμα (4%) και η Ρεάλ Σοσιεδάδ (4%) – που είναι όλες αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά υποστηρίζουν ότι η Άρσεναλ είναι το απόλυτο φαβορί για την κούπα, με τους παίκτες του Μίκελ Αρτέτα να έχουν 12% πιθανότητες επιτυχίας, ενώ η αντίπαλός τους στην Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι δεύτερη με 9%.

Μια άλλη ομάδα του Champions League, η Ίντερ, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη Λίβερπουλ ως τέταρτο φαβορί μετά την ήττα της εντός έδρας με 2-0 από την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE:
Άρσεναλ – 12%
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 9%
Ίντερ – 6%
Λίβερπουλ – 6%
Ρεάλ Μπέτις – 5%
Μπαρτσελόνα – 5%
Ρόμα – 4%
Ρεάλ Σοσιεδάδ – 4%
Τσέλσι – 3%
Γιουβέντους – 3%
Άγιαξ – 3%
Σεβίλλη – 3%

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ